Nowa fabryka cukierków "Pszczółka" za 153 mln złotych już działa

PARTNER SERWISU

Nowa Fabryka Cukierków „Pszczółka” rozpoczęła działalność. Jako pierwsze uruchomione zostały linie produkujące karmelki.

 

Po przeprowadzce oraz montażu linii, które do tej pory funkcjonowały w starej fabryce przy ulicy Krochmalnej, produkcja cukierków ruszyła pełną parą. Cukierki są już wytwarzane w nowoczesnym zakładzie, który powstał w lubelskiej strefie ekonomicznej.

 

– Koszt tej inwestycji to 153 mln zł – mówi Aleksander Batorski, prezes Fabryki Cukierków „Pszczółka”. Nowa fabryka zwiększy czterokrotnie nasze możliwości produkcyjne.

 

Całkowita powierzchnia nowego zakładu to blisko 21 tys. mkw., czyli aż siedem razy więcej niż zajmowała fabryka zlokalizowana przy ul. Krochmalnej. O 20% wzrosło także zatrudnienie. Obecnie FC „Pszczółka” nadal poszukuje pracowników do nowego zakładu.

 

– Uruchomienie fabryki przebiegło zgodnie z planem i naszymi założeniami. Przed nami bardzo duże wyzwanie – wprowadzenie na rynek nowych produktów. Obecnie jesteśmy na etapie testowania i udoskonalania cukierków czekoladowych – dodaje Batorski.

 

W najbliższym czasie planowana jest produkcja pralinek, cukierków czekoladowych oraz galaretek, które na sklepowe półki trafią w ciągu 2-3 miesięcy.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.