Startuje jesienna edycja Lubelskie Restaurant Week 2019 pod hasłem „Kochaj Jedzenie”

restauracja jedzenie
Zdjęcie ilustracyjne | fot. pixabay

Ruszyły rezerwacje na jesienną edycję Restaurant Week. Tym razem organizatorzy festiwalu namawiają do dojrzałej, świadomej i pełnej szacunku miłości do jedzenia. Do akcji #KochajJedzenie przyłączyły się także restauracje z Lublina i regionu.

Ubiegła edycja Restaurant Week przyciągnęła rekordowe 93 tysięcy gości w całym kraju. Towarzyszyła jej szeroka kampania społeczna „#SzanujJedzenie” o wielomilionowym zasięgu. Druga odsłona kampanii dedykowanej promocji zero-waste pod hasłem „#KochajJedzenie” rozpoczyna się wraz z kolejną (jesienną) edycją Restaurant Weeka.

Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu, uczestnicząc w Festiwalu Goście wspierają niemarnowanie żywności w restauracjach. Restauracje znając bowiem wcześniej liczbę gości i ich menu, kupują dokładnie tyle składników, ile potrzeba.

Rezerwacje stolików w festiwalowej cenie 49 zł za trzydaniowe doświadczenie i festiwalowy koktajl (prezent od sponsorów) dostępne są już na www.RestaurantWeek.pl. Ze względu na ogromną popularność z rezerwacją stolika nie warto czekać na ostatnią chwilę.

Miłość przez szacunek do jedzenia

Kontynuacją popularnej kampanii społecznej #SzanujJedzenie zorganizowanej w pierwszej połowie roku jest akcja Restaurant Weeka #KochajJedzenie.

Zachęcamy do dojrzałej miłości do jedzenia, a więc opartej nie tylko na przyjemności, ale też na szacunku i codziennej dbałości o wpływ naszych zwyczajów żywieniowych na środowisko. Nieracjonalne gospodarowanie jedzenia odpowiada za nawet 1/3 problemów klimatycznych świata” – podkreśla Maciek Żakowski, współorganizator.

W ramach promocji świadomej miłości do jedzenia, Restaurant Week radzi – KOCHAJ JEDZENIE!

1. Szanuj – przechowuj świadomie i mądrze
2. Dbaj każdego dnia – rozsądnie planuj posiłki
3. Zdobywaj z sercem – kupuj mniej i częściej
4. Nie wyrzucaj – zamrażaj, susz, rób koktajle
5. Dziel się – z bliskimi i potrzebującymi
6. Zabieraj do domu – nie zostawiaj resztek w restauracji
7. Nie marnuj – uczęszczaj na Festiwale z wcześniejszym wyborem menu

Lubelskie Restaurant Week

Jesienna edycja Lubelskie Restaurant Week to obecność 27 restauracji z Lublina, Kazimierza Dolnego i Nałęczowa. Wśród nich są m.in.: Stół i wół, Muuucho, Botanika, Willa Filiks, EGO w Hotelu Alter, czy debiuty: Spokojna 2, Za Kulisami, czy Bistro Pazłotko.

LUBELSKIE RESTAURANT WEEK
[LISTA 27 RESTAURACJI]

Po wybraniu miejsca i daty należy opłacić rezerwację. Następnie na podany adres mailowy wysyłany jest kupon rezerwacyjny. Festiwal potrwa od 16 do 31 października, ale nie warto zwlekać z rezerwacją do ostatniej chwili, bo ilość rezerwacji jest ograniczona.

W nadchodzącej edycji do wygrania będą m.in. rejsy LOT-em i kolacje w najlepszych restauracjach świata. Festiwal Restaurant Week w dniach 16-31 października. Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl

Dodaj swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.