ABC udanego grilla – poznaj zasady zdrowego i smacznego grillowania

shish kebab 417994 1280
Zdjęcie ilustracyjne | fot. pixabay

Grill to nie tylko kiełbasa i karkówka

Wieprzowina to najbardziej popularne mięso w Polsce. Nic dziwnego, że tak chętnie przygotowujemy ją również na grillu, skoro przeciętny Polak zjada jej rocznie ok. 40 kg. Jest tania, dostępna pod różnymi postaciami i dość tłusta, dzięki czemu wspaniale skwierczy na ruszcie.

Osoby dbające o zdrową sylwetkę powinny wybierać drób, ryby, owoce morza oraz warzywa. Prócz tego, że są zdecydowanie mniej kaloryczne i zdrowsze dla naszego organizmu to również wymagają zdecydowanie krótszej obróbki termicznej.

Poprzednia | Następna

Komentarze (1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
  1. Mąż lubi jeść tłusto i piwem albo colą popijać ale dla siebie robię szaszłyki warzywne, sałatkę z lekkim dressingiem, a do picia domową lemoniadę z cisowianki, cytryn, limonek i cukru trzcinowego. Smacznie i fit.