Jak grillować warzywa?
Warzywa grilluje się znacznie krócej niż mięso. Trzeba też pamiętać, że zawierają one dużo wody i szybko mogą wysychać, dlatego warto co jakiś czas podlać je odrobiną wody, a jeszcze lepiej posmarować marynatą. Na grilla nadają się niemalże wszystkie warzywa. Grillowana papryka, kukurydza czy pieczarki to absolutny hit. Warto jednak spróbować czegoś nowego, jak np. cykoria.
Wystarczy posypać ją drobno posiekanym albo sproszkowanym imbirem i posmarować miodem. Będzie pyszna i chrupiąca. Wypróbuj także grillowaną dynię zamarynowaną wcześniej w syropie klonowym. Nie bój się przyprawiać czy marynować warzyw. Odpowiednie dodatki wydobędą z nich cudowne smaki.
Poprzednia | Następna
Ważny temat? Prześlij newsa!
Czekamy na Wasze informacje, zdjęcia i filmy.
Bądź na bieżąco z Lublinem!
Kliknij „obserwuj”, aby wiedzieć, co dzieje się w naszym mieście.
Najciekawsze wiadomości ze spottedlublin.pl znajdziesz w Google News!
Dodaj opinię