Grill to nie tylko kiełbasa i karkówka
Wieprzowina to najbardziej popularne mięso w Polsce. Nic dziwnego, że tak chętnie przygotowujemy ją również na grillu, skoro przeciętny Polak zjada jej rocznie ok. 40 kg. Jest tania, dostępna pod różnymi postaciami i dość tłusta, dzięki czemu wspaniale skwierczy na ruszcie.
Osoby dbające o zdrową sylwetkę powinny wybierać drób, ryby, owoce morza oraz warzywa. Prócz tego, że są zdecydowanie mniej kaloryczne i zdrowsze dla naszego organizmu to również wymagają zdecydowanie krótszej obróbki termicznej.
Poprzednia | Następna
Ważny temat? Prześlij newsa!
Czekamy na Wasze informacje, zdjęcia i filmy.
Bądź na bieżąco z Lublinem!
Kliknij „obserwuj”, aby wiedzieć, co dzieje się w naszym mieście.
Najciekawsze wiadomości ze spottedlublin.pl znajdziesz w Google News!
Dodaj opinię