ABC udanego grilla – poznaj zasady zdrowego i smacznego grillowania

shish kebab 417994 1280
Zdjęcie ilustracyjne | fot. pixabay

Jak grillować warzywa?

Warzywa grilluje się znacznie krócej niż mięso. Trzeba też pamiętać, że zawierają one dużo wody i szybko mogą wysychać, dlatego warto co jakiś czas podlać je odrobiną wody, a jeszcze lepiej posmarować marynatą. Na grilla nadają się niemalże wszystkie warzywa. Grillowana papryka, kukurydza czy pieczarki to absolutny hit. Warto jednak spróbować czegoś nowego, jak np. cykoria.

Wystarczy posypać ją drobno posiekanym albo sproszkowanym imbirem i posmarować miodem. Będzie pyszna i chrupiąca. Wypróbuj także grillowaną dynię zamarynowaną wcześniej w syropie klonowym. Nie bój się przyprawiać czy marynować warzyw. Odpowiednie dodatki wydobędą z nich cudowne smaki.

Poprzednia | Następna

Komentarze (1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
  1. Mąż lubi jeść tłusto i piwem albo colą popijać ale dla siebie robię szaszłyki warzywne, sałatkę z lekkim dressingiem, a do picia domową lemoniadę z cisowianki, cytryn, limonek i cukru trzcinowego. Smacznie i fit.