Jak przygotować produkty?
Zanim jednak jedzenie trafi na grilla musisz pamiętać, że marynować je należy dużo wcześniej. Szczególnie mięso potrzebuje czasu, by „przejść” przyprawami. Kolejną złotą zasadą powinno być więc przechowywanie jedzenia do ostatniej chwili w lodówce. Nigdy nie wyjmuj surowego mięsa nawet kilka minut wcześniej, bo w wysokiej temperaturze szybko się popsuje.
To samo tyczy się porcji jedzenia, które zostały już zdjęte z grilla. Kiedy wszyscy się najedzą, niezwłocznie schowaj resztki jedzenia w chłodne miejsce. W ten sposób wyeliminujesz większość zatruć pokarmowych towarzyszących grillowaniu.
Mąż lubi jeść tłusto i piwem albo colą popijać ale dla siebie robię szaszłyki warzywne, sałatkę z lekkim dressingiem, a do picia domową lemoniadę z cisowianki, cytryn, limonek i cukru trzcinowego. Smacznie i fit.