Przygotuj sprzęt
Zdrowe potrawy prostu z rusztu to nie tylko produkty, z których je przygotujemy, ale również właściwie przygotowany sprzęt i odpowiednia obróbka termiczna. Akcesoria, których używamy powinny być dokładnie wymyte ze zwęglonych resztek. Do grilla używajmy tylko brykietu drzewnego, a nie jego odpowiedników, których opary wydzielane podczas spalania mogą być szkodliwe.
Ruszt powinien być ustawiony nad rozżarzonym węglem, a nie nad płomieniem. Dobrze jest kłaść jedzenie na jednorazowych tackach, a nie bezpośrednio nad żarem. Powszechnym błędem jest również zbyt długie pieczenie. Potrawy często są wyschnięte i ze zwęgloną skórką, a spalenizna nie jest zdrowa dla naszego organizmu.
Poprzednia | Następna
Ważny temat? Prześlij newsa!
Czekamy na Wasze informacje, zdjęcia i filmy.
Bądź na bieżąco z Lublinem!
Kliknij „obserwuj”, aby wiedzieć, co dzieje się w naszym mieście.
Najciekawsze wiadomości ze spottedlublin.pl znajdziesz w Google News!
Dodaj opinię