Jak produkowane są serki wiejskie i jogurty? Z kamerą w OSM w Krasnymstawie

Zdjęcie ilustracyjne | fot. OSM w Krasnymstawie

Ekipa programu Fabryki w Polsce odwiedziła z kamerą Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Krasnymstawie. Jak powstają serki wiejskie i jogurty? Sprawdźcie sami!

OSM Krasnystaw jest jedną z najlepiej rozpoznawalnych marek w branży mleczarskiej i największym producentem branży mleczarskiej w naszym regionie. Jej historia sięga 1913 roku, a obecnie to firma innowacyjna we wszystkich obszarach swej działalności.

Odbiera mleko od ponad 1100 rolników z województw lubelskiego i podkarpackiego, zatrudnia ponad sześciuset pracowników, przetwarza rocznie ok. 160 mln litrów mleka i tym samym dynamicznie zwiększa swoje przychody.

„Nasza gama asortymentowa jest bardzo szeroka. Mamy ponad 150 produktów. Naszym sztandarowym produktem jest serek wiejski oraz jogurty. Z nowości mamy zsiadłe mleko w różnych wariantach” – mówi Tadeusz Badach, prezes OSM Krasnystaw.

Sprawdź, jak powstają serki wiejskie i jogurty pitne. Materiał przygotował program telewizyjny „Fabryki w Polsce”, który zamieszcza swoje produkcje na kanale YouTube.



WASZE KOMENTARZE

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.