Salmonella w mleku w proszku. GIS ostrzega

mleko w proszku milk powder
Zdjęcie ilustracyjne | fot. shutterstock

Główny Inspektorat Sanitarny wykrył w jednej z partii mleka w proszku salmonellę. Chodzi o produkt „Mleko w proszku pełne zawartość tłuszczu 26%”

Jak informuje GIS, we wszystkich pięciu badanych próbkach produktu „Mleko w proszku pełne zawartość tłuszczu 26%” w opakowaniach po 400 g wykryto obecność bakterii salmonella anatum. Spożycie produktu wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Chodzi o prokukt o numerze partii 344, z datą minimalnej trwałości 10.05.2019. Produkt został wycofany z obrotu, o czym informuje na swojej stronie producent:

„Spółdzielnia Mleczarska Września informuje, że w związku z informacją od Stacji Sanitarno Epidemiologicznej o przekroczeniu dopuszczalnej ilości Salmonelli, wycofuje z rynku Mleko Pełne Paczka 400 g z numerem partii i datą przydatności 344/ 10 05 19. Spółdzielnia Mleczarska jest w trakcie wyjaśniania powyższej wiadomości. Osoby posiadające dany towar prosimy za pośrednictwem podmiotu nabywającego, bądź osobiście o zwrot lub wymianę danego towaru z datą 344/ 10 05 19.” – czytamy w oświadczeniu.

img 20190228 102143 burst001 cover 1 1

Dodaj swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.