Główny Inspektorat Sanitarny wykrył w jednej z partii mleka w proszku salmonellę. Chodzi o produkt „Mleko w proszku pełne zawartość tłuszczu 26%”
Jak informuje GIS, we wszystkich pięciu badanych próbkach produktu „Mleko w proszku pełne zawartość tłuszczu 26%” w opakowaniach po 400 g wykryto obecność bakterii salmonella anatum. Spożycie produktu wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Chodzi o prokukt o numerze partii 344, z datą minimalnej trwałości 10.05.2019. Produkt został wycofany z obrotu, o czym informuje na swojej stronie producent:
„Spółdzielnia Mleczarska Września informuje, że w związku z informacją od Stacji Sanitarno Epidemiologicznej o przekroczeniu dopuszczalnej ilości Salmonelli, wycofuje z rynku Mleko Pełne Paczka 400 g z numerem partii i datą przydatności 344/ 10 05 19. Spółdzielnia Mleczarska jest w trakcie wyjaśniania powyższej wiadomości. Osoby posiadające dany towar prosimy za pośrednictwem podmiotu nabywającego, bądź osobiście o zwrot lub wymianę danego towaru z datą 344/ 10 05 19.” – czytamy w oświadczeniu.
Dodaj swój komentarz