Najnowsze ogłoszenia (spoty)
Restauracja Chisza jest jednym z najchętniej odwiedzanych lokali gastronomicznych w Lublinie. Teraz możesz tam zamówić jedzenie również z dowozem do domu lub do innego, dowolnie wybranego miejsca.
Dowóz jedzenia z restauracji Chisza
Restauracja Chisza mieści się przy ulicy Świętoduskiej 6 w Lublinie. Jakiś czas temu pisaliśmy o tym, że restauracja została rozbudowana – otwarto część podziemną z bardzo klimatyczną i cichą salą. Teraz lokal wprowadza dla swoich klientów kolejne udogodnienie – możliwość zamówienia jedzenia z dowozem do domu. Zamówienia z dowozem startują 11 marca – w poniedziałek.
>Przeczytaj także: Rozbudowana restauracja Chisza otwiera swoje podwoje
Jeśli nie masz czasu lub ochoty gotować, możesz szybko zamówić jedzenie z dowozem do dowolnego miejsca w Lublinie i okolicy. Chisza dowozi też jedzenie do firm. Tylko wyobraź sobie, że zamiast lunchboxa z kanapkami masz na lunch w pracy pachnące szaszłyki, soczysty stek wołowy lub cheburek – ogromny pieróg z wieprzowo-wołowym nadzieniem. Po prostu nie da się opanować ochoty na to, by spróbować tych dań. Po takim jedzeniu znacznie lepiej się pracuje – masz więcej energii i możesz się łatwiej skupić na powierzonych zadaniach.
Zamówienia telefoniczne złożone w restauracji Chisza będą dowożone pod same drzwi codziennie w godzinach od 10 do 22. Warunkiem skorzystania z dowozu jest złożenie zamówienia za minimum 80 zł, ale za to dowóz na terenie Lublina jest całkowicie darmowy.
Z czego słynie Chisza?
Chisza jest restauracją serwującą potrawy kuchni kaukaskiej. Te dania doskonale przyjęły się na lubelskim rynku, a oferta lokalu Chisza stale się powiększa. Obecnie dużą popularnością cieszą się szaszłyki, a jest ich aż kilka. W menu znajdziesz:
• szaszłyki ormiańskie z karkówki;
• szaszłyki ormiańskie z jagnięciny;
• szaszłyki ormiańskie z kurczaka;
• szaszłyki ormiańskie z ryby (dorsza, tuńczyka i miecznika);
• szaszłyki polskie z mięsa, słoninki i cebuli.
>Sprawdź: Chisza i jej smaki Kaukazu. Restauracja z kuchnią kaukaską w Lublinie
Wszystkie szaszłyki powstają ze starannie dobranego i przygotowanego mięsa z wonnymi przyprawami. Mięso jest nadziewane na metalowy rożen i pieczone na rozżarzonych węglach aż do wydobycia swojego smaku.
Prawdziwym hitem restauracji Chisza są jednak chinkali. Chinkali to duże kołduny z ciasta pierogowego uformowane w sakiewki. Podczas gotowania sakiewek, ich nadzienie wydziela do środka aromatyczną i esencjonalną zupę, którą trzeba wypić, rozgryzając chinkali, a później umiejętnie zjeść resztę.
Tradycją jest więc nie tylko samo przygotowanie tego dania, ale też sposób jego jedzenia. W kuchni gruzińskiej technika jedzenia chinkali jest niemalże rytuałem, bo danie jemy w taki sposób, by „nie stracić” zupy znajdującej się w środku kołdunów, ale jednocześnie by nie się nimi nie poparzyć.
W menu restauracji Chisza znajduje się kilka rodzajów chinkali. Do wyboru są chinkali:
• jagnięce;
• wieprzowo-wołowe;
• wieprzowo-wołowe z dodatkiem kolendry.

Wszystkie potrawy zostały przygotowane z użyciem starannie wyselekcjonowanych składników i według tradycyjnych receptur. W szaszłykarni i chinkalni Chisza masz pewność delektowania się prawdziwym smakiem kuchni kaukaskiej.
Jeśli chcesz być na bieżąco z ofertą lokalu, obserwuj profil Chisza na stronie Facebook www.facebook.com/chiszalublin/.
Ważny temat? Prześlij newsa!
Czekamy na Wasze informacje, zdjęcia i filmy.
Bądź na bieżąco z Lublinem!
Kliknij „obserwuj”, aby wiedzieć, co dzieje się w naszym mieście.
Najciekawsze wiadomości ze spottedlublin.pl znajdziesz w Google News!
Dodaj opinię