Lubelskie Restaurant Week 2021. Można już rezerwować stoliki w 17 restauracjach

Ośmiornica pieczona, patatas bravas, sos maślany w restauracji Za Kulisami
Przystawka: Ośmiornica pieczona, patatas bravas, sos maślany w restauracji Za Kulisami

Nareszcie wracają restauracje. A z nimi startuje wydarzenie kulinarne – Restaurant Week 2021. Wiosenna edycja potrwa niemal trzy tygodnie. W 17 restauracjach w Lublinie i regionie można już rezerwować stoliki. Cena za osobę to 59 zł.

Lubelskie Restaurant Week 2021

Wiosenna edycja Restaurant Week 2021 odbędzie się pod hasłem: “IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji”. Festiwal będzie więc wielkim świętem powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są najlepsze flagowe dania topowych szefów kuchni. Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. W ofercie festiwalowej dostępne będą dania jarskie, rybne oraz mięsne.

Owocowe smoothie bowl w restauracji Mandragora
Deser: Owocowe smoothie bowl w restauracji Mandragora

„Podczas wiosennej edycji goście, poza utęsknioną atmosferą restauracji, doświadczą popisowych dań stworzonych w wiodących restauracjach. Festiwalowa edycja bestsellerowych dań będzie przedstawieniem najlepszych restauracji „w pigułce” – tak, aby goście prócz samej atmosfery restauracyjnej mogli poczuć również najchętniej wybierane smaki w restauracjach” – mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.

W festiwalu bierze udział prawie 400 najlepszych restauracji, w tym 17 z Lubelszczyzny, głównie z Lublina: MOJO Kuchnia & Przyjaciele * Mandragora * Od Kuchni * Insomnia * 2 Pi er * 2Pi er Sushi House * Legendy Miasta * Niepospolita * Dwór Choiny * Sarzyński * Słodka Mandragora * Za Kulisami * Małe Indie * BelEtage IBB Grand Hotel Lublinianka * The Olive – Hotel Ilan * Bianco – Hotel Luxor * Central park Family Restaurant.

Przystawka: Świeża ostryga na lodzie z cytryną i ostrym sosem w restauracji Insomnia
Przystawka: Świeża ostryga na lodzie z cytryną i ostrym sosem w restauracji Insomnia

W ramach Festiwalu Restaurant Week 2021 organizowanego przez RestaurantClub.pl najlepsze restauracje przygotowały swoje flagowe menu. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł. Płacąc BLIKiem za rezerwację na Restaurant Week pierwsze 9 000 gości, którzy dokonają rezerwacji otrzyma 10 złotych zniżki na swoją rezerwację festiwalową.

Każdy pełnoletni gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. Wsparcie dla otwarcia restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Wszystkie uczestniczące restauracje otrzymały za darmo napój Coca-Cola Zero, który będzie sprzedawany za 5 zł. Kwota ta w całości trafi na konto restauracji.

Miejsca można już rezerwować online na stronie www.RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.

Lubelskie Restaurant Week 2021
Termin Festiwalu: 9-27 czerwca 2021
Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl

Deser: Semifredo z białą czekoladą i serem kozim, likier pomarańczowy, krokant z orzecha włoskiego, ziemia z gorzkiej czekolady, granita pomarańczowo-imbirowa, sos „czarna herbata" w restauracji Niepospolita
Deser: Semifredo z białą czekoladą i serem kozim, likier pomarańczowy, krokant z orzecha włoskiego, ziemia z gorzkiej czekolady, granita pomarańczowo-imbirowa, sos „czarna herbata” w restauracji Niepospolita


WASZE KOMENTARZE

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.