Wykryto Salmonelle w serze żółtym pakowanym. Ostrzeżenie GIS. Seria i nr. partii. Zalecenia dla konsumenta

Ostrzeżenie GIS
Ostrzezenie GIS - komunikat | fot. GIS

Państwowa Inspekcja Sanitarna wykryła bakterie Salmonella Newport w jednej z pięciu próbek sera żółtego firmy MLEKPOL. Spożycie zanieczyszczonego produktu, zwłaszcza bez odpowiedniej obróbki termicznej, może być niebezpieczne dla zdrowia.

Podjęte działania i zalecenia dla konsumentów

Producent natychmiast wycofał partię z obrotu, a Inspekcja Weterynaryjna prowadzi postępowanie wyjaśniające w tej sprawie. Konsumentom zaleca się niewprowadzanie produktu do obiegu ani jego spożywanie. W razie wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego, takich jak bóle brzucha, biegunka czy gorączka, należy skontaktować się z lekarzem.

Ser zanieczyszczony Salmonellą
Ser żółty z bakterią Salmonella | fot. GIS

Szczegóły i zdjęcia produktu objętego ostrzeżeniem

  • Nazwa: Ser Złoty Mazur 150 g
  • Numer partii: 30.08/P6 16:59
  • Data ważności: 28.11.2024
  • Kod kreskowy: 5900820008406
  • Producent: Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL”, Grajewo
Ser żółty nr. partii i seria
Ser żółty z bakterią Salmonella | fot. GIS

Jakie są Twoje doświadczenia?

Czy kiedykolwiek spotkałeś się z podobnym zagrożeniem związanym z żywnością? Podziel się swoją opinią w komentarzach lub udostępnij tę informację, aby inni mogli się o niej dowiedzieć!

Dodaj swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.