Pączek pączkowi nierówny. Zobacz, po czym poznać, że masz do czynienia ze świeżymi pączkami i spróbuj najlepszych pączków w Lublinie.
Pączek to synonim Tłustego Czwartku, ale też doskonały deser, pyszne II śniadanie czy świetny podwieczorek.
Po czym poznać, że pączek jest świeży?
– jasny pierścień – dobrze usmażony pączek cechuje się obecnością jasnego przecinającego go w połowie pierścienia. Jeżeli pierścień ten jest tak ciemny, że cały pączek ma niemal jednakową barwę, to nie powinno się go kupować. Brak obręczy sugeruje, że pączek nie był smażony w odpowiedniej temperaturze i wchłonął bardzo dużo tłuszczu.
– puszystość, ale bez dużych dziur powietrza – idealne pączki powinny być puszyste. Po naciśnięciu muszą wracać do swojego pierwotnego kształtu. Jeżeli pączek odkształca się, to z pewnością nie jest świeży. Ważne jest także wnętrze – mimo puszystości pączek nie powinien mieć dużych dziur z powietrzem.
– gładki lukier lub polewa czekoladowa – nie kupuj nigdy pączków, na których polewa jest popękana. Świeże i odpowiednio przygotowane pączki pokryte są gładką i niespękaną taflą polewy.
– kształt – nie kupuj pączków spłaszczonych lub zniekształconych w inny sposób. Taki wygląd oznacza, że wiele przeszły i najprawdopodobniej nie są najświeższe.
– zapach – aromat pączków powinien być przyjemny, cukierniczy. Jeżeli zapach jest mocno tłuszczowy, to nie jest to najlepszy sygnał.
Najlepsze pączki w Lublinie? Tylko w Naszej Pączkarni
Chcesz spróbować pączków, które aż rozpływają się w ustach? Smaków, które nie sposób zapomnieć i słodkości, które staną się najlepszym deserem? Teraz masz taką okazję, bo w Lublinie otwarto Naszą Pączkarnię – miejsce idealne dla każdego łasucha.
W Naszej Pączkarni spróbujesz pączków z nadzieniem wiśniowym, malinowym albo z nutellą czy różą. Łącznie do wyboru jest aż 10 doskonałych smaków, a właściciele lokalu zapowiadają, że pojawią się kolejne. Wszystkie pączki smażone są na miejscu i w dodatku co godzinę, co gwarantuje, że zawsze są świeże i zachwycają smakiem.
Mało tego – każdy przechodzień może na własne oczy zobaczyć, w jaki sposób powstaje zarówno ciasto, jak i same pączki, dlatego że okno prowadzące na produkcję jest odsłonięte i widać przez nie każdy krok cukierników.
Pączki z Naszej Pączkarni są znacznie większe od pączków dostępnych w większości cukierni i występują w różnych kształtach. Do wyboru masz pączki okrągłe i trójkątne. Lokal otwarty jest w godzinach od 8:00 do 16:30 a w soboty od 9:00 do 14:00. W tłusty czwartek będzie czynne od 6 rano aż do ostatniego tchu.
Planujesz pączkową ucztę w Tłusty Czwartek? Już teraz możesz złożyć większe zamówienie na pączki na stronie Nasza Pączkarnia Lublin lub osobiście w Naszej Pączkarni w Lublinie przy ulicy Lubartowskiej 37.
Nasza Pączkarnia to sieć kilkunastu pączkarni na terenie całego kraju, które prowadzone są na zasadach franczyzy. Ciekawostką w tym przypadku jest fakt, że właścicielem jednej z pączkarni jest popularny piosenkarz – Norbi.
Materiał powstał przy współpracy z Nasza Pączkarnia
Dodaj swój komentarz