Te restauracje debiutują na Restaurant Week w Lublinie. Co można w nich zjeść?

Kolacja Ambasadorska Restaurant Week 2021 w restauracji Legendy Miasta
Kolacja Ambasadorska Restaurant Week 2021 w restauracji Legendy Miasta | fot. Miny Robimy

Trwają rezerwacje na wiosenną edycję Restaurant Week 2021 w Lublinie. Festiwalowe trzydaniowe menu skomponowane specjalnie na tę okazję, to jedyne 59 zł za osobę. Sprawdzamy, co w czasie Restaurant Week można zjeść w restauracjach po raz pierwszy biorących udział w festiwalu.

Debiuty Restaurant Week 2021 w Lublinie

Wiosenna edycja Restaurant Week 2021 pod hasłem “IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji” potrwa do 27 czerwca. Biorące udział w akcji lokale przygotowały kosztujące 59 zł (-10 zł z BLIK) menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Stoliki rezerwować można na stronie www.restaurantweek.pl. Sprawdzamy, co przygotowali debiutanci z Lublina.

Kolacja Ambasadorska Restaurant Week 2021 w restauracji Legendy Miasta
Kolacja Ambasadorska Restaurant Week 2021 w restauracji Legendy Miasta | fot. Miny Robimy

2 PI ER SUSHI HOUSE

Jednym z naszych odkryć jest zlokalizowana na parterze Lubelskiego Centrum Konferencyjnego restauracja 2 PI ER SUSHI. Nowoczesne wnętrze z wysokimi przeszkleniami stwarza pozytywną energię, a łagodny szum fontanny pozwoli na chwilę odpoczynku w ciągu szalonego dnia. Bogata roślinność i gra światła to dominujące elementy dekoracji stwarzające niepowtarzalną atmosferę. 2PiEr Sushi House łączy tradycyjną szkołę Edomae ze współczesnymi trendami kulinarnymi. W festiwalowym menu znajdziemy m.in. makaron soba z kaczką, kapustą pak choy i grzybami nameko, a także sashimi z cefala w sosie z różowego pieprzu. Na deser mochi z lodami mango. Więcej nie zdradzamy – rezerwujcie!

NIEPOSPOLITA

Kolejna propozycja to Niepospolita – klimatyczna restauracja i koktajlbar w jednym. W tym miejscu możemy spodziewać się prawdziwej uczty dla podniebienia. Znajdziemy tu unikatowe połączenie tajników i receptur przedwojennej kuchni wraz z odkrywanymi na nowo polskimi koktelami. Podczas Festiwalu na naszych talerzach znajdziemy m.in. klopsiki gryczane z młodego ziemniaka, z grzybowym sosem, serem bursztynowym, ziemią z mięty i bazylii oraz z oliwą z prażonego orzechu laskowego.

MOJO KUCHNIA & PRZYJACIELE

Nietuzinkowe dania czekają na Gości także w restauracji MOJO przy ul. Radziszewskiego 8. Na talerzach znajdziemy takie pyszności jak Vege Burger z serem camembert, gruszką, szpinakiem, karmelizowaną cebulą, żurawiną i sosem majonezowym. Mięsożercy spróbują makaronu udon z kurczakiem z sosem śmietanowym teryaki, szparagami, pieczarkami, orzechami ziemnymi i szczypiorkiem. Restauracja zadbała też o słodki deser – sernik mango lub tiramisu.

Festiwal odbywa się w duchu zero-waste i pozostaje wierny filozofii „Szanuj jedzenie”. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność w restauracjach ograniczona jest do minimum. Liczba miejsc jest ograniczona, więc warto już teraz zarezerwować stolik do interesującego nas lokalu.

Kolacja Ambasadorska Restaurant Week 2021 w restauracji Legendy Miasta
Kolacja Ambasadorska Restaurant Week 2021 w restauracji Legendy Miasta | fot. Miny Robimy

Konkurs

Dla naszych czytelników mamy też konkurs, w którym do zgarnięcia jest rezerwacja stolika dla dwóch osób w 1 z 17 restauracji [lista restauracji] biorących udział w wiosennej edycji Restaurant Week 2021 w Lublinie. Wystarczy w komentarzu (poniżej artykułu) napisać, kogo i dlaczego zabrał(a)byś na Restaurant Week.

Na Wasze odpowiedzi czekamy do piątku, 18 czerwca 2021 r. do godz. 23:29. Zwycięzca zostanie powiadomiony o wygranej drogą mailową, dlatego warto, dodając komentarz, podać prawdziwego e-maila.

Zwycięzca: Magdalena

11 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
  1. Jeśli wygram to zabiorę kolegę, który po rozstaniu z dziewczyną nadal nie może się pozbierać i widzę u niego początki depresji. Mam nadzieję, że dobra kolacja w ciekawym miejscu chociaż na chwilę pozwoli mu zapomnieć o problemach i przyczyni się do tego że będzie zmuszony wyjść z domu.

  2. Na Restaurant Week zabrałabym chłopaka na miłą randke przy dobrym jedzonku.

  3. Zaprosiłabym chyba kogokolwiek, aby móc porozmawiać. Samotność mi bardzo doskwiera.

  4. Jeżeli by mi się udało wygrać zabrał bym na kolację moja narzeczona , a dlaczego ? Bo ja kocham 🙂

  5. Na Restaurant Week zabrałabym mojego narzeczonego. Pod koniec czerwca wyjeżdża na kilka miesięcy, więc taka kolacja byłaby miłym akcentem. Oboje lubimy dobrze zjeść i już nie raz planowaliśmy wybrać się na Restaurant Week, jednak zawsze coś krzyżowało nasze plany. Mam nadzieję że teraz się uda. 🙂

  6. Na Restaurant Week 2021 zabrałabym miłość swojego życia. Przez pandemię nie mogliśmy pozwolić sobie na prawdziwą randkę, więc wygrana byłaby idealną okazją do romantycznego wieczoru we dwójkę ❤️

  7. Na kolacje wysłałabym koleżankę z mężem – a ja zostałabym z ich trojka dzieci

  8. Na Restaurant Week zabiorę moją siostrę i będziemy mogły świętować podwójnie 😉 Kilka dni temu dowiedziałam się ,że zostanę ciocią. Takie niespodzianki są najcudowniejsze na świecie 🙂

  9. Na Restaurant Week zaprosiłbym rodziców, którzy świętują 30 rocznicę ślubu. Mieć takich rodziców to prawdziwy skarb. Dziękuję za to ,że ich mam.

  10. Na Restaurant Week zaprosiłabym moją siostrę. Byłaby to idealna okazja do świętowanie, ponieważ za kilka miesięcy zostanę ciocią. Nie ma lepszej wiadomości, która może sprawić tyle szczęścia i radości.

  11. Na Restaurant Week 2021 zabrałabym Mamę, żeby zapewnić jej odrobinę relaksu, po trudach dnia codziennego i móc spędzić z nią wspólne chwile przy pysznym jedzonku