Salmonella w kurkumie. Może wywołać zatrucie pokarmowe

kurkuma przyprawy
Zdjęcie ilustracyjne | fot. pixabay

Główny Inspektorat Sanitarny monitoruje proces wycofania kwestionowanej partii kurkumy z rynku. W produkcie wykryto pałeczki salmonelli. Sprawdź, czy masz w domu.

Kurkuma z salmonellą

Obecność bakterii salmonelli wykryto w trakcie badań urzędowych w 1 z 5 badanych próbek kurkumy. Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella spp. wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Szczegóły dotyczące wycofanego produktu:

Produkt: Kurkuma, 100 g

Zakład pakowania: FISTASZEK, Joanna Małysz, Dzielce 27, 22-463 Radecznica

Numer partii: P 14 05

Data minimalnej trwałości: 12.2022

Kurkuma Fistaszek skażona pałeczkami Salmonella spp.
Kurkuma Fistaszek skażona pałeczkami Salmonella spp.

Dodaj swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.