Restaurant Week nie tylko w Lublinie. Zjemy również w Kazimierzu Dolnym i Nałęczowie

20190313 RestaurantWeek2019 wiosna Jasna FOOD DRINK
Przed nami kolejna wiosenna edycja Restaurant Week | materiały prasowe

Festiwal najlepszych restauracji Restaurant Week wraca do Lublina. Tegoroczna lubelska edycja została rozszerzona o restauracje z Kazimierza Dolnego i Nałęczowa. Sprawdź listę lokali!

Hasło przewodnie nadchodzącej wiosennej edycji Restaurant Week to #SzanujJedzenie. Festiwal w całości dedykowana jest promocji szacunku do jedzenia oraz sposobów ograniczenia marnotrawionych resztek. Organizatorzy Restaurant Week przyłączają się do wiodących inicjatyw, promujących świadome jedzenie oraz systemowe ograniczenie marnowania żywności.

Każdy z nas wyrzuca rocznie około 200 kg jedzenia. Dlatego Festiwal Restaurant Week odbywa się w duchu #RespectFood. Formuła rezerwacji na Festiwal sprawia bowiem, że zgodnie z zasadami zero-waste w czasie jego trwania nie marnuje się ani trochę żywności. Restauracje uczestniczące w Festiwalu znają wcześniej liczbę Gości i ich menu za pomocą inteligentnego systemu wcześniejszych rezerwacji w internecie. Dzięki temu mają możliwość planowania zakupów i w pełni wykorzystania składników” – wyjaśniają organizatorzy.

Trzydaniowe menu za 49 zł

Restauracje zgłoszone do projektu Restaurant Week przez dwa tygodnie oferują specjalne, degustacyjne menu w cenie 49 zł od osoby. Cena menu jest obniżona średnio o 50 proc. od ceny regularnej za proponowany zestaw.

W każdym lokalu będzie można spróbować trzydaniowego, popisowego menu szefa kuchni składającego się z przystawki lub zupy, dania głównego i deseru. Oferta jest skierowana zarówno do osób preferujących kuchnię mięsną, jak i wegetariańską.

W tym roku w ramach każdej rezerwacji na wszystkich gości będzie czekać bonus od sponsorów wydarzenia w postaci butelki wody mineralnej.

20190313 RestaurantWeek2019 wiosna Restauracja Aurelio Kucharze i Artyści

Lubelskie Restaurant Week

W Festiwalu weźmie udział niemalże 400 najlepszych restauracji z 35 miast. Wiele z nich przygotowało specjalne popisowe menu oparte na filozofii zero-waste. W trakcie tej edycji Festiwalu nastąpi inauguracja Lubelskie Restaurant Week, pierwszej tak szerokiej i łączącej restauracje z całego regionu odsłony Festiwalu. Wśród festiwalowych nowości znajdziemy m.in. Akuku, Bajgiel, Botanikę, Restaurację Na Piętrze – z Kazimierza Dolnego, czy Willę Filiks z Nałęczowa.

Lubelskie Restaurant Week – lista restauracji

1. 16 Stołów
2. 2 PI ER
3. Akuku (Kazimierz Dolny)
4. Bajgel (Kazimierz Dolny)
5. Bianco – Hotel Luxor
6. Botanika (Kazimierz Dolny)
7. Chapter One by Piotr Kwiatosz
8. Chisza
9. Dwór Choiny
10. Ego – Hotel Alter
11. Grodzka 15
12. Hotel Forum
13. Hotel Piano
14. Hotel Victoria
15. Insomnia
16. Kulturalna – Hotel Arche
17. Kuźnia
18. Małe Indie
19. Manifest Kuchnia i Wino
20. MUSI SUSHI
21. Muuucho
22. Od Kuchni
23. Pałeczkami Sushi
24. Restauracja 107 – Lubhotel
25. Restauracja na Piętrze (Kazimierz Dolny)
26. Sarzyński
27. Stół i Wół
28. The Olive – Hotel Ilan
29. Willa Filiks (Nałęczów)

Festiwal najlepszych restauracji Restaurant Week odbędzie się w dniach 3-17 kwietnia. Stoliki można rezerwować na stronie www.restaurantweek.pl.

Zarezerwuj stolik

Dodaj swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.