Nowe smaki, spotkania przy stole – trwa Restaurant Week. Sprawdź, gdzie się wybrać w Lublinie!

Propozycja dania w restauracji Legendy Miasta
Propozycja dania w restauracji Legendy Miasta | materiały organizatora

Trwają rezerwacje na jesienną edycję Restaurant Week 2021 w Lublinie. Jesteście ciekawi, w których restauracjach warto zarezerwować stolik? Sprawdź nasze rekomendacje!

Jesienna edycja Lubelskie Restaurant Week 2021

Mimo trudnego roku scena restauracyjna dynamicznie się rozwija, a Chefowie powrócili z nową energią, jeszcze większą pasją do gotowania i pomysłami na apetyczne dania. Unikalnych menu spoza regularnej karty będzie można spróbować podczas Restaurant Week, który wystartował 8 września.

ZOBACZ TAKŻE: Jesienna edycja Restaurant Week 2021 rozpocznie się 8 września: oto, co musisz wiedzieć [LISTA RESTAURACJI]

Polecane restauracje w Lublinie

Zastanawiasz się, które restauracje odwiedzić podczas Restaurant Week w Lublinie? Przychodzimy z propozycją topowych restauracji, w których każdy znajdzie smak dla siebie. W cenie 59 zł, na wszystkich Gości czeka 3-daniowe menu oraz festiwalowy koktajl. Tegoroczna edycja Festiwalu Najlepszych Restauracji sprawi, że z pewnością ominie Cię jesienna chandra i to nie przez czekoladę, a doskonałe potrawy #SpozaKarty od najlepszych Chefów.

Propozycja dania w restauracji Za Kulisami
Propozycja dania w restauracji Za Kulisami | materiały organizatora

Za Kulisami

Za kulisami to nowy standard na kulinarnej mapie Lublina, niezwykłe miejsce którego synonimami są sztuka, elegancja i harmonia. Restauracja stworzona została z pasji i miłości do gotowania oraz najlepszych jakościowo, sezonowych produktów. W festiwalowym menu czeka na Ciebie m.in. świeca wołowa, topinambur z ogniska, dym dębowy, puder borowikowy, czerwona kapusta, trewinka, infuzja gryczana. Na deser – biszkopt z borowikiem. Koniecznie sprawdźcie to połączenie!

Niepospolita

Niepospolita – Restauracja i Koktajlbar. To unikatowe połączenie tajników i receptur przedwojennej kuchni wraz z odkrywanymi na nowo polskimi cocktailami. Podczas Festiwalu w opcji mięsnej jako danie główne zjesz golonkę z dzika w sosie „miód – palona cebula”, placki z buraka i marchwi, polenta z brązowej kaszy bulgur z dodatkiem sera bursztyn, konfitowana marchew i burak, do tego chipsy z buraka! W opcji wege czeka borowik na maśle rozmarynowym, dynia pieczona z pleśniowym serem kozim, mus z bakłażana z lekko truflową nutą, chipsy z grzybów mun, croissant. Więcej nie zdradzamy – rezerwujcie!

Propozycja dania w restauracji Central Park Family Restaurant
Propozycja dania w restauracji Central Park Family Restaurant | materiały organizatora

Małe Indie

Masz ochotę na podróż do orientalnych Indii? Jeśli tak, to koniecznie weź udział w Restaurant Week i odwiedź restaurację Małe Indie. Menu zawiera unikalne dania spoza karty na bazie orientalnych przypraw i aromatów. Serwowane tu dania z pewnością urzekną Twoje podniebienie i sprawią, że będziesz chciał tu wrócić. Dajcie się oczarować jednej z dwóch wersji menu. Z pewnością nikt nie wyjdzie głodny po zjedzeniu chrupiących smażonych „paluszków” warzywnych ze startych ziemniaków, cebuli, kapusty i marchwi, podawanych z pomidorowo – sojowym sosem.

Miejsca można już rezerwować za pośrednictwem aplikacji app.rclb.pl oraz na stronie RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.

W związku z dużym zainteresowaniem jesienną edycją festiwalu, pierwszy raz w historii zostanie on przedłużony o kolejny tydzień, do 3 października 2021. To świetna informacja dla mieszkańców i dodatkowa okazja, aby dłużej cieszyć się daniami #SpozaKarty najlepszych lubelskich restauracji.

Nie czekaj! Już dziś odkrywaj nowe restauracje i rezerwuj popisowe dania #SpozaKarty!

Propozycja dania w restauracji Niepospolita
Propozycja dania w restauracji Niepospolita | materiały organizatora

Wygraj podwójne zaproszenie na Restaurant Week

Dla naszych Czytelników przygotowaliśmy konkurs, w którym do wygrania będzie dwuosobowe zaproszenie na Restaurant Week. Odpowiedz w komentarzu pod tym artykułem na pytanie: Dlaczego zaproszenie powinno trafić akurat do Ciebie? Kogo ze sobą zabierzesz?

Na odpowiedzi czekamy do 24 września 2021 r. do godz. 18:00. Zwycięzca zostanie powiadomiony o wygranej drogą mailową, dlatego warto, dodając komentarz, podać prawdziwego e-maila.

Powodzenia!

17 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
  1. Witam! Na Restaurant Week z całą pewnością zabrałabym Męża 🙂 Dlaczego? Bo mimo mojego trudnego charakteru- ciągle ze mną wytrzymuje! 😁 Dba o mnie i nasza córeczkę, która ma się urodzić w lutym 🙂 Dzielnie znosi moje wahania nastrojów i jedzeniowe zachcianki 😂 Cudownie by było zabrać go na dobrą kolację i mu za to wszystko podziękować ❤️

  2. Uwielbiam Restaurant Week ponieważ mogę z wyprzedzeniem wybrać co będę jeść i do dnia doświadczenia kulinarnego zapominam. Dzięki temu mam niespodziankę. 😀 Z chęcią wybrałabym się na Restaurant Week razem z mamą, która zwykle jest zabiegana. Miałybyśmy wtedy chwilę dla siebię, a że obie uwielbiamy odkrywać nowe smaki to na pewno byłby to miło spędzony czas.

  3. Restaurant Week to prawdziwe święto dla kulinarnych freaków. Za niewielką cenę możemy spróbować przeróżnych kombinacji smakowych na które wcześniej prawdopodobnie byśmy się nie zdecydowali:) Dlaczego zaproszenie powinno trafić do mnie? Z pewnością stwierdzę że byłby to idealny prezent – niespodzianka na rocznicę związku z moim chłopakiem a tym samym nie naciągnęło by studenckiego budżetu:)

  4. Zaproszenie bardzo ucieszyłoby mnie i moją mamę, która mogłaby tego dnia odpocząć od gotowania😄 Dodatkowo byłaby to świetna okazja do wspólnego spędzenia czasu którego lada moment będzie nam brakowało, bo rozpoczynam studia na kierunku lekarskim, a dla mnie ostatnia szansa na relaks😀

  5. Restaurant Week to idealny moment aby spróbować dań oraz orientalnych smaków z całego świata. Jest to również ciekawa forma spędzenia czasu z najbliższa osobą , gdy na codzień jest się zabieganym i zapracowanym. Na kolacje chciałabym zaprosić mojego partnera i miłość życia by spędzić przyjemny wieczór w cudownym klimacie.

  6. Chciałbym żeby to zaproszenie trafiło do mnie, ponieważ chciałbym zabrać na kolację dziewczynę, którą niedawno poznałem. Ona pracuje w Lodzi i jak przypłynie do Lublina;) to chciałbym zrobić jej fajną niespodziankę i dobrze nakarmić 🙂

  7. Cześć! Do mnie powinno trafić zaproszenie, gdyż po prostu bardzo lubię jedzenie. Uwielbiam nowe smaki odkrywać i pyszne posiłki spożywać. Nie będę się musiał martwić co zjeść na kolację, kiedy z Żoną odwiedzimy wybraną restaurację. Chcę zrobić niespodziankę Ukochanej i zaprosić ja na kolację w restauracji wybranej. Chcemy zaskakującymi smakami się delektować i do kulinarnych pomysłów się inspirować 🙂

  8. Hej! Chciałbym, aby to zaproszenie trafiło do mnie. Zawsze chciałem spróbować unikatowej kuchni typu „atelier amaro” , jednak nie było mi to nigdy dane:) to wydarzenie daje mi możliwość spróbowania takiej kuchni, różnych połączeń i doznań smakowych. Jeśli uda mi sie wygrać, wybiorę się tam razem z moją Żonką która na pewno będzie wniebowzięta 🙂 Pozdrawiam!

  9. Z chęcią zaprosiłabym mamę na Restaurant Week , moja mama jest starej daty więc nie wie nawet co to jest 🙂

  10. Za co uwielbiam Restaurant Week? Za to, że jest to odskocznia od standardowych wyjść do restauracji na zwykłą kolację. Za to, że mogę spróbować nowych kombinacji smakowych na które wcześniej nie zwróciłabym uwagi. Oraz za to, że w akcji biorą udział moje ulubione restauracje:) Jeśli wygram zaproszenie, zabiorę ze sobą ukochanego abyśmy mogli świętować jego urodziny w towarzystwie pysznych dań oraz wspaniałej atmosferze:)

  11. Nachętnie zaprosiłbym mamusię. Zaprosiłbym do jakiejs tradycyjnej polskiej kuchni. Tylko po to, zeby po najbardziej wykwintnej kolacji, powiedziec, ze u mamy smakuje najlepiej ❤
    Nie mieszkam w domu rodzinnym od 15 lat, ale NIC nie przebija niedzielnego obiadu u mamy ❤ Schabowy, ziemniaczki i mizeria. Miazga!

  12. Uwielbiam jeść, a potrawy przyrządzone z takim kunsztem wręcz kocham. Na Restaurant Week zabrałabym ze sobą moją przyjaciółkę. Ostatnio przez to, że kończę prace magisterską nie mam dla niej czasu. Czuję, że ją zaniedbuję. To byłaby dobra okazja do spędzenia miło czasu razem <3

  13. Nigdy nie byłem na Restaurant Week, chociaż zawsze chciałem spróbować. Zawsze coś było ważniejsze, takie zaproszenie na pewno bardzo by mnie ucieszyło. Na kolację zabrałbym swoją żonę. To byłaby dla niej miła niespodzianka. 😀

  14. Byłam już podczas tej edycji raz na kolacji na Restaurant Week. Z chęcią wybrałabym się ponownie, ponieważ jest jeszcze dużo rzeczy, które chciałabym spróbować! Zabrałabym ze sobą moją bratnią duszę. Uwielbia dobre jedzonko. Podwójna wygrana – dość że pyszne jedzonko to i miłe spotkanie!

  15. Gdy ochota najdzie Cię
    Na Restaurant Week wybierz się!
    Dużo, smacznie, kolorowo
    Menu wybierz – będzie zdrowo!
    Propozycje będą dwie
    która lepsza? A czy B?
    Gdy już zdecydujesz się
    'rezerwuj’ kliknij- przyda się!
    Zrób dla siebie coś dobrego
    zjedz wykwintnie, będzie niebo!
    Idziesz sama? Pomysł – nudy
    Towarzystwa dotrzyma ci twój luby!

  16. Oto 10 powodów dla których to ja powinnam wygrać wejściówkę na Restaurant Week (wystarczy że wybierzecie jeden 😉
    1) Bo lubię jeść, a jedzenie sprawia mi ogromną przyjemność – po prostu
    2) Bo nigdy nic nie wygrałam, a Wy możecie to zmienić
    3) Bo chce przetestować Wasze rekomendacje
    4) Bo czas się odważyć i spróbować nowych smaków
    5) Bo jeszcze nie wiem co to jest świeca wołowa, trewinka, crumiel czy coulis z brusznicy
    6) Bo sama to na pewno sobie tak genialnie nie ugotuję
    7) Bo warto poszerzać swoje kulinarne horyzonty
    8) Bo to świetny pomysł na spędzenie wolnego wieczoru…
    9) …a mam wolny wieczór!
    10) Bo…#FoodMustGoOn! ;]

    A zabiorę ze sobą swojego chłopaka żeby mu się w końcu zrewanżować fajnym wyjściem 🙂

  17. Bardzo chętnie zabrał bym moją narzeczoną na romantyczną kolacje, aktualnie jestem nad morzem w pracy, a po powrocie taka kolacja to był by super prezent na spędzenie cudownego wieczoru <3