Wiosenna edycja Lublin Restaurant Week dedykowana jest doznaniom i emocjom towarzyszącym wspólnemu spędzaniu czasu przy stole. To wszystko już w ostatnim tygodniu kwietnia!
– W ostatnich latach Polacy pokochali restauracje. Popularność jedzenia poza domem wciąż rośnie. Coraz częściej wychodzimy wspólnie coś przekąsić, coraz wyżej cenimy dobry produkt, coraz więcej potrafimy wydać na dania z karty – mówi Paweł Światczyński, pomysłodawca Festiwalu Restaurant Week.
Emocja na talerzach
Nadchodząca, wiosenna edycja Festiwalu jest dedykowana restauracyjnym emocjom. Według badań żółte produkty uwalniają znaczne ilości hormonów szczęścia, ponieważ jasne kolory kojarzymy z radością. Czerwień na talerzach – utożsamiana z pikanterią – budzi żywioły. Dania wywołują w nas skojarzenia – leniwe pierogi mają smak dzieciństwa, pizza przywołuje skojarzenie włoskich wakacji. Jemy w nagrodę. Podjadamy w stresie. To naturalny element naszej codzienności.
Aby wywołać odpowiednie emocje na talerzach i podarować Gościom zmysłowe doświadczenie, Szefowie Kuchni przygotują specjalne, trzydaniowe menu degustacyjne: przystawkę, danie główne i deser – w festiwalowej cenie 39 zł.
W lubelskiej edycji Restaurant Week wezmą udział Restauracje: 16 stołów, 2PIER, Acerna, Alan Hugs, Atrium, Aventino, Beletage Grand Hotel, Chapter ONE, Czarcia Łapa, EGO Hotel Alter, G20 Resto Bar, Grodzka 15, Heban, Hotel Agit, Hotel Europa, Hotel Luxor, In Between, Insomnia, Locomotiva, Od Kuchni, The Olive Hotel Ilan, Perła Arena, Perłowa, Sarzyński, Thai Story, Trybunalska City Pub.
Festiwal najlepszych Restauracji Lublin Restaurant Week 2017 trwa od 21 do 30 kwietnia. Szczegóły i rezerwacje dostępne będą na stronie internetowej Festiwalu: www.restaurantweek.pl.
Dodaj swój komentarz