Bakterie salmonelli w sezamie marki Kresto. GIS uprzedza przed partią produktu

sezam
Zdjęcie ilustracyjne | fot. shutterstock

Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed salmonellą w popularnym sezamie łuskanym. Jeżeli posiadacie sezam marki Kresto w swojej kuchni, to koniecznie sprawdźcie numer partii.

Salmonella w sezamie Kresto

W sezamie Kresto wykryto bakterie salmonelli. Spożycie produktu, a szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Obecność bakterii Salmonella stwierdzono w jednej z pięciu badanych prób.

Firma VOG Polska Sp. z o.o. rozpoczęła wycofywanie kwestionowanej partii sezamu z obrotu handlowego oraz informuje swoich odbiorców o zaistniałej sytuacji i możliwości dokonywania zwrotu produktu do dostawców.

Wycofana partia sezamu łuskanego: KRESTO SEZAM, 500 g. Numer partii: L 210791V858; data minimalnej trwałości: 30.09.2022. Producentem jest VOG Polska Sp. z o.o., ul. Przemysłowa 8, 96-100 Skierniewice. Sezam pochodzi z Somalii.

Sezam Kresto zawiera bakterie Salmonelli
Sezam Kresto zawiera bakterie Salmonelli

Dodaj swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.