Wiosenna edycja Restaurant Week 2022. Lista restauracji biorących udział w festiwalu

Niebo i Las - Łubinowe Wzgórze (Nałeczów)
Niebo i Las - Łubinowe Wzgórze (Nałeczów)

Doskonała wiadomość dla wszystkich fanów dobrego jedzenia. Na kulinarną mapę wydarzeń powrócił Restaurant Week. Wiosenna edycja wystartuje 23 marca. Ulubione przez lublinian restauracje przygotują wyjątkowe, trzydaniowe posiłki, dostępne wyłącznie podczas tego wydarzenia. Szczegóły poniżej.

Trwają rezerwacje na Restuarant Week 2022

Czy można poprawić samopoczucie jedzeniem? Czy wspólne posiłki wpływają na nasze zdrowie i jakie jedzenie nas uszczęśliwia? Właśnie wystartowała ogólnopolska kampania #FoodFeelsGood, która będzie edukować o relacjach między tym, co jemy, a jak się czujemy i zachęcać do świadomych wyborów jedzeniowych dla lepszego samopoczucia. Towarzyszy ona wiosennej edycji Restaurant Weeka, największego Festiwalu kulinarnego w Polsce.

„Jedzenie ma ogromny wpływ na to, jak czujemy się na co dzień. Co, z kim i gdzie jemy, sprawia, że nasze emocje mogą być bardziej radosne czy spokojniejsze. Stąd pomysł na kampanijne hasło edycji #FoodFeelsGood, która dedykowana jest dbaniu o siebie i swoich najbliższych oraz generowaniu dobrych emocji poprzez jedzenie” – zaznacza Ewa Pawella, współorganizatorka Festiwalu.

„Razem z najlepszymi restauracjami w kraju mówimy: okaż sobie, że się kochasz, zadbaj o siebie i daj się ugościć z bliskimi w najlepszych restauracjach! Zapraszamy wszystkich Gości na największe wydarzenie kulinarne. Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa!” – dodaje Pawella.

Central Park Family Restaurant
Central Park Family Restaurant

Lubelskie Restaurant Week 2022: jakie restauracje?

Na Lubelskie Restaurant Week odwiedzić będziemy mogli aż 23 festiwalowe Restauracje: Perłowa Pijalnia Piwa, Sueño, 2PI ER, Musi Sushi Resto Bar, NIEZNANA. by IBB Grand Hotel Lublinianka, Niebo i Las – Łubinowe Wzgórze (Nałęczów), Dwór Choiny, The Olive – Hotel Ilan, Małe Indie, 16 Stołów, Kulturalna – Hotel Arche, Insomnia, Legendy Miasta, Bianco – Hotel Luxor, Shani Jani, Od Kuchni, Niepospolita, Za Kulisami, Ansaldo – LubHotel, Loco Taco, MOJO Kuchnia & Przyjaciele, Central Park Family Restaurant, Hotel Mercure.

„Podczas wiosennej edycji nie zabraknie debiutantów, zarówno jeśli chodzi o restauracje, jak i o nowe składniki w festiwalowych menu” – zapewniają organizatorzy Festiwalu.

Insomnia
Insomnia

Unikalne dania #SpozaKarty

Najlepsze restauracje przygotowały specjalne popisowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie 59 zł. Każdy pełnoletni gość Festiwalu otrzyma w prezencie także festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water.

Menu wiosennej edycji zaskakuje! Chefowie wykazali się niezwykłą kreatywnością przy przygotowywaniu festiwalowych dań spoza karty bogatych w super składniki takie jak błonnik, antyoksydanty, foliany, witamina D, magnez czy produkty fermentowane! Popis ich umiejętności i talentu zaskoczy, zachwyci, zadba o najlepsze kulinarne wspomnienia wielu gości oraz ich dobre samopoczucie.

Już sama lektura menu potwierdza, jak starannej selekcji składników dokonali jego autorzy. Jest sezonowo i przede wszystkim zdrowo, stąd sporo nowalijek, owoców i warzyw, w wielu ciekawych odsłonach. Jest bardzo szeroki wybór ryb i owoców morza bogatych w witaminy i składniki odżywcze jak np. białko, cynk czy kwasy omega-3. Wśród nich: okra, dorsz, halibut, sandacz, czy pstrąg, ośmiornice, krewetki, małże i kalmary. Jest polska dziczyzna i najlepszej jakości wołowina. Propozycje menu są na tyle ciekawe, że trudno będzie dokonać wyboru!

Kulturalna
Kulturalna

Zarezerwuj już teraz

W ofercie festiwalowej tradycyjnie dostępne będą dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować na stronie Festiwalu https://restaurantweek.pl lub wygodnie w aplikacji https://app.rclb.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.

Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.

Termin wiosennej edycji Lubelskie Restaurant Week: 23 marca – 10 kwietnia 2022

Dodaj swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.