Trwa wiosenna edycja Lubelskie Restaurant Week. Sprawdź, które restauracje biorą w nim udział

Zielone szparagi, jajo benedict, hummus, czosnek, sos Mousseline
Zielone szparagi, jajo benedict, hummus, czosnek, sos Mousseline | Za Kulisami, fot. Paweł Waga

Jesteśmy w trakcie trwania największego kulinarnego wydarzenia w Polsce. W lubelskiej odsłonie Restaurant Week bierze udział 14 restauracji. Koszt trzydaniowego menu wynosi 69 zł za osobę. Sprawdź, które z lubelskich restauracji biorą udział w wydarzeniu!

Festiwal Restaurant Week odbywa się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu. Festiwal rozpoczął się 22 marca i potrwa do 30 kwietnia. W jego ramach goście mogą spróbować trzydaniowego menu, złożonego z:

  • przystawki,
  • dania głównego
  • i deseru.

Każda z restauracji przygotowała menu w wersji wegańskiej i mięsnej. Wizyta trwa 90 minut. Dla dorosłych uczestników serwowany jest festiwalowy koktajl. Koszt udziału w kulinarnej uczcie wynosi 69 zł za osobę (z kartą Visa jest rabat 15 zł).

Jak zarezerwować stolik?

Aby zarezerwować stolik w jednej z restauracji biorących udział w wiosennej edycji Restaurant Week 2023, należy wejść na stronę festiwalu https://restaurantclub.pl. Wybierz datę i restaurację. Następnie określ ilość osób i wybierz menu A lub B. Organizatorzy akcji informują, że ósmy gość wchodzi gratis.

Restauracje Restaurant Week 2023 Lublin

Przepiórka z truflami, tarta cebulowa z karmelem i marynowaną rzepą, a może creme brulee matcha? To tylko kilka popisowych dań przygotowanych przez chefów lubelskich restauracji specjalnie na Restaurant Week. W Lublinie bierze w nim udział 14 restauracji, a ze względu na ich różnorodność nawet najbardziej wymagający powinni być zadowoleni.

Poniżej pełna lista restauracji biorących udział w Lubelskie Restaurant Week:

  • Za Kulisami,
  • Kago Sushi,
  • Niepospolita,
  • Perłowa Pijalnia Piwa,
  • NIEZNANA. by IBB Grand Hotel Lublin,
  • Mercure,
  • Frizzante,
  • Zielony Talerzyk,
  • Sweet & Spicy Restauracja Indyjska,
  • Vinna,
  • Central Park Family Restaurant,
  • The Olive – Hotel Ilan,
  • Trzy Romanse – Hotel Wieniawski***,
  • Małe Indie.

Rezerwuj dźwiękowe doświadczenia smakowe już teraz na stronie festiwalu https://restaurantweek.pl/.

Żebro wołowe, ziemniaki, jabłka, ragout z zielonych szparagów, glace
Żebro wołowe, ziemniaki, jabłka, ragout z zielonych szparagów, glace | Za Kulisami, fot. Paweł Waga

Dodaj swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.