To ostatni dzwonek, by wziąć udział w najpopularniejszym wydarzeniu kulinarnym w Polsce i zjeść nawet 50 proc. taniej. Restaurant Week oferuje pobyt w najbardziej autorskich restauracjach.
Restaurant Week 2020 to ogólnopolski festiwal kulinarny. Trwa od 17 czerwca do 5 lipca 2020 roku. Najlepsze restauracje przygotowały specjalne popisowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które w trakcie festiwalu jest dostępne w specjalnej cenie 49 zł. Goście otrzymują do picia darmowy koktajl Martini Fiero & KINLEY tonic water i Coca-Colę.
Najlepsi szefowie kuchni przygotowują wyśmienite posiłki, a szeroki wybór lokali sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. To świetny pomysł, by na kulinarnej przygodzie spędzić romantyczny wieczór, weekend ze znajomymi czy wolny czas z rodziną.
#WiwatGoście
Wiosenna edycja festiwalu odbywa się pod hasłem #WiwatGoście, stanowi bowiem formę podziękowania za wsparcie restauracji w okresie zamknięcia oraz za tak liczny powrót do restauracji.
„Chcemy wyrazić wdzięczność wobec Gości za to, że tak licznie wracają do ukochanych restauracji, wspierają je i pomagali im na różne sposoby przetrwać ten najtrudniejszy czas. Dlatego razem z najlepszymi restauracjami w kraju nie wahamy się powiedzieć: Wiwat Goście!” – mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.
Lubelskie Restaurant Week 2020
Wiosenna edycja Lubelskie Restaurant Week to obecność 19 restauracji z Lublina, Kazimierza Dolnego i Nałęczowa. Wśród restauracji są: • 16 Stołów • Za Kulisami • 2 Pi er • Central Park Bistro • Bistro Pazłotko • Atrium • Hotel Forum • Hotel Victoria • BelEtage – IBB Grand Hotel Lublinianka • Bombardino Aperitivo • Legendy Miasta • Małe Indie • Locomotiva • Od Kuchni • Botanika (Kazimierz Dolny) • Mandragora • Giuseppe • Botanika – Zjedz i wypij • Niebo i Las – Łubinowe Wzgórze (Nałęczów).
Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować online na stronie festiwalu www.RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.
Podobnie jak w poprzednich edycjach, w trakcie trwania wydarzenia będą odbywać się liczne konkursy z nagrodami. W festiwalowym konkursie fotograficznym Goście mogą wygrać codziennie podwójną rezerwację na Festiwal, a także Kulinarny Weekend (kolacja i nocleg) w Sheraton Warszawa by Chef Marcin Sasin i w ART HOTEL 4* WROCŁAW by Chef Grzegorz Pomietło.
Natomiast w konkursie recenzenckim do wygrania 2-osobowa rezerwacja na najbliższy festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Konkursowe instrukcje czekać będą na Gości przy wszystkich festiwalowych stolikach.
REZERWUJĘ STOLIK!
Dodaj swój komentarz