Trwa Restaurant Week w Lublinie i regionie. To ostatnia szansa, by zjeść za pół ceny!

Za Kulisami 2
Restaurant Week w restauracji Za Kulisami | materiały organizatora

To ostatni dzwonek, by wziąć udział w najpopularniejszym wydarzeniu kulinarnym w Polsce i zjeść nawet 50 proc. taniej. Restaurant Week oferuje pobyt w najbardziej autorskich restauracjach.

Restaurant Week 2020 to ogólnopolski festiwal kulinarny. Trwa od 17 czerwca do 5 lipca 2020 roku. Najlepsze restauracje przygotowały specjalne popisowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które w trakcie festiwalu jest dostępne w specjalnej cenie 49 zł. Goście otrzymują do picia darmowy koktajl Martini Fiero & KINLEY tonic water i Coca-Colę.

Najlepsi szefowie kuchni przygotowują wyśmienite posiłki, a szeroki wybór lokali sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. To świetny pomysł, by na kulinarnej przygodzie spędzić romantyczny wieczór, weekend ze znajomymi czy wolny czas z rodziną.

Bistro Pazłotko 1
Bistro Pazłotko

#WiwatGoście

Wiosenna edycja festiwalu odbywa się pod hasłem #WiwatGoście, stanowi bowiem formę podziękowania za wsparcie restauracji w okresie zamknięcia oraz za tak liczny powrót do restauracji.

„Chcemy wyrazić wdzięczność wobec Gości za to, że tak licznie wracają do ukochanych restauracji, wspierają je i pomagali im na różne sposoby przetrwać ten najtrudniejszy czas. Dlatego razem z najlepszymi restauracjami w kraju nie wahamy się powiedzieć: Wiwat Goście!” – mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.

Bistro Pazłotko 3
Bistro Pazłotko

Lubelskie Restaurant Week 2020

Wiosenna edycja Lubelskie Restaurant Week to obecność 19 restauracji z Lublina, Kazimierza Dolnego i Nałęczowa. Wśród restauracji są: • 16 Stołów • Za Kulisami • 2 Pi er • Central Park Bistro • Bistro Pazłotko • Atrium • Hotel Forum • Hotel Victoria • BelEtage – IBB Grand Hotel Lublinianka • Bombardino Aperitivo • Legendy Miasta • Małe Indie • Locomotiva • Od Kuchni • Botanika (Kazimierz Dolny) • Mandragora • Giuseppe • Botanika – Zjedz i wypij • Niebo i Las – Łubinowe Wzgórze (Nałęczów).

Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować online na stronie festiwalu www.RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.

Za Kulisami 1
Za Kulisami

Podobnie jak w poprzednich edycjach, w trakcie trwania wydarzenia będą odbywać się liczne konkursy z nagrodami. W festiwalowym konkursie fotograficznym Goście mogą wygrać codziennie podwójną rezerwację na Festiwal, a także Kulinarny Weekend (kolacja i nocleg) w Sheraton Warszawa by Chef Marcin Sasin i w ART HOTEL 4* WROCŁAW by Chef Grzegorz Pomietło.

Natomiast w konkursie recenzenckim do wygrania 2-osobowa rezerwacja na najbliższy festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Konkursowe instrukcje czekać będą na Gości przy wszystkich festiwalowych stolikach.

REZERWUJĘ STOLIK!

Za Kulisami 3
Za Kulisami
BIstro Pazłotko 2
Bistro Pazłotko

Dodaj swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.