Trwa Restaurant Week w Lublinie i regionie. To ostatnia szansa, by zjeść za pół ceny!

Restaurant Week w restauracji Za Kulisami | materiały organizatora

To ostatni dzwonek, by wziąć udział w najpopularniejszym wydarzeniu kulinarnym w Polsce i zjeść nawet 50 proc. taniej. Restaurant Week oferuje pobyt w najbardziej autorskich restauracjach.

Restaurant Week 2020 to ogólnopolski festiwal kulinarny. Trwa od 17 czerwca do 5 lipca 2020 roku. Najlepsze restauracje przygotowały specjalne popisowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które w trakcie festiwalu jest dostępne w specjalnej cenie 49 zł. Goście otrzymują do picia darmowy koktajl Martini Fiero & KINLEY tonic water i Coca-Colę.

Najlepsi szefowie kuchni przygotowują wyśmienite posiłki, a szeroki wybór lokali sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. To świetny pomysł, by na kulinarnej przygodzie spędzić romantyczny wieczór, weekend ze znajomymi czy wolny czas z rodziną.

Bistro Pazłotko

#WiwatGoście

Wiosenna edycja festiwalu odbywa się pod hasłem #WiwatGoście, stanowi bowiem formę podziękowania za wsparcie restauracji w okresie zamknięcia oraz za tak liczny powrót do restauracji.

„Chcemy wyrazić wdzięczność wobec Gości za to, że tak licznie wracają do ukochanych restauracji, wspierają je i pomagali im na różne sposoby przetrwać ten najtrudniejszy czas. Dlatego razem z najlepszymi restauracjami w kraju nie wahamy się powiedzieć: Wiwat Goście!” – mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.

Bistro Pazłotko

Lubelskie Restaurant Week 2020

Wiosenna edycja Lubelskie Restaurant Week to obecność 19 restauracji z Lublina, Kazimierza Dolnego i Nałęczowa. Wśród restauracji są: • 16 Stołów • Za Kulisami • 2 Pi er • Central Park Bistro • Bistro Pazłotko • Atrium • Hotel Forum • Hotel Victoria • BelEtage – IBB Grand Hotel Lublinianka • Bombardino Aperitivo • Legendy Miasta • Małe Indie • Locomotiva • Od Kuchni • Botanika (Kazimierz Dolny) • Mandragora • Giuseppe • Botanika – Zjedz i wypij • Niebo i Las – Łubinowe Wzgórze (Nałęczów).

Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować online na stronie festiwalu www.RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.

Za Kulisami

Podobnie jak w poprzednich edycjach, w trakcie trwania wydarzenia będą odbywać się liczne konkursy z nagrodami. W festiwalowym konkursie fotograficznym Goście mogą wygrać codziennie podwójną rezerwację na Festiwal, a także Kulinarny Weekend (kolacja i nocleg) w Sheraton Warszawa by Chef Marcin Sasin i w ART HOTEL 4* WROCŁAW by Chef Grzegorz Pomietło.

Natomiast w konkursie recenzenckim do wygrania 2-osobowa rezerwacja na najbliższy festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Konkursowe instrukcje czekać będą na Gości przy wszystkich festiwalowych stolikach.

REZERWUJĘ STOLIK!

Za Kulisami
Bistro Pazłotko


WASZE KOMENTARZE

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.