Od września przy Bernardyńskiej 15, w samym sercu piwnego Lublinie funkcjonuje tradycyjna Pijalnia Piwa, która swą obecnością nawiązuje do bogatej tradycji browarnictwa na Lubelszczyźnie. Podczas weekendu otwarcia, pijalnie tłumnie odwiedzili mieszkańcy Lublina i turyści, oraz uczestnicy Europejskiego Festiwalu Smaku i Festiwalu Piwa.
Pijalnia Piwa, to doskonałe miejsce, w którym krzewiona jest krystalizującą się dopiero w Polsce kultura piwna. Perłowa to miejsce spotkań, gdzie miłośnicy piwa zaczerpną najświeższych wiadomości z Browaru, skosztują wyjątkowych okazów warzonych przez lubelskich i zwierzynieckich piwowarów.
Atutem Perłowej są specjalne gatunki piw, przygotowywane tylko na potrzeby lokalu, które mogą nigdy nie trafić do ogólnopolskiej dystrybucji.
Tam gdzie warzone jest dobre piwo nie może zabraknąć też dobrej kuchni. Kuchnia Perłowej Pijalni Piwa zapewnia niepowtarzalną okazję do celebrowania posiłków i odkrywania ich prawdziwych smaków w połączeniu z piwem. Perłowa zaprasza miłośników regionalnej wyjątkowej lubelskiej kuchni, wpisującej się w nurt Slow Food. Menu zmienia się wraz z porami roku.
Prowadzący ją szefowie kuchni zaopatrują się u lokalnych serowarów, hodowców ryb, prowadzących ekologiczne farmy czy ubojnie. Na miejscu też wytwarzane są: kiełbaski, musztardy, czy wypieki, a nawet lody!
W Perłowej można też spróbować innych polskich alkoholi, takich jak: wina z opolskiej winnicy Solaris, nalewki czy White Dog z destylarni Kozuba&Synowie.
Mimo małego lokalu mają najdłuższy bar w mieście. Mierzy on 30 metrów.
Dodaj swój komentarz