Najnowsze ogłoszenia (spoty)
Dla naszych Czytelników mamy 10 podwójnych wejściówek na XXI Ogólnopolski Festiwal Pierogów „W Krainie Pierogów”, który odbędzie się w ten weekend w Bychawie. Zobacz, co należy zrobić, żeby zgarnąć jedno z zaproszeń. Szczegóły poniżej.
Pierogi w Bychawie
XXI Ogólnopolski Festiwal Pierogów „W Krainie Pierogów” odbędzie się w niedzielę 9 czerwca na stadionie miejskim w Bychawie. Oprócz tysięcy pierogów oraz wielu atrakcji przygotowanych przez organizatorów, dla publiczności wystąpią zaproszone gwiazdy: Sławomir, Daj To Głośniej i After Party. Wdarzenie jest biletowane.
Sprawdź szczegóły: Bychawa zaprasza na święto pierogów. Wystąpią: Sławomir, Daj To Głośniej i After Party. Oto godzinowy program
Mamy dla Was zaproszenia na Święto Pierogów w Bychawie
Dla naszych Czytelników przygotowaliśmy szybką zabawę, w której do zgarnięcia jest łącznie 10 podwójnych wejściowek na Święto Pierogów w Bychawie. Co zrobić, aby zgarnąć jedną z nich? Zasady zabawy są banalnie proste.
Wystarczy w komentarzu pod tym artykułem (poniżej treści) odpowiedzieć na pytanie: Jakie pierogi są twoimi ulubionymi i dlaczego? Najbardziej kreatywne komentarze nagrodzimy podwójnymi zaproszeniami na to wydarzenie.
Na komentarze czekamy do 07.06.2024 do godz. 16:00. Dodając komentarz pamiętaj o prawidłowym adresie email w formularzu, ponieważ to właśnie na niego odezwiemy się do zwycięzców!

Pierogi , kasza gryczana i serem białym. Pychaaaa.uqielbiam bo moja mama takie mi robiła gdy byłam dzieckiem. A do tego Okraska;)
Najbardziej uwielbiamy z rodziną pierogi z mięsem i ze skwarkami ten smak zwala nas z nóg inspiruje i daje dużo energii do działania. Bajka
Moje ulubione pierogi to pierogi ruskie. Mają one dla mnie smak dzieciństwa, ponieważ pamiętam jak robiła je moja babcia i to ona nauczyła mnie je jeść. Pierogi ruskie kojarzą mi się z kolorem jej oczu i uśmiechem. Może babci nie ma już przy mnie, ale wciąż są potrawy czy łakocie, które wywołują u mnie uśmiech gdy tomwspominam.
Najbardziej lubię pierogi ze szpinakiem i fetą. To niebanalne połączenie smaków jest nietylko bardzo zdrowe, ale dodaje energii do działania. A do tego rozpuszczone masełko. Niebo w gębie i rozkosz dla podniebienia. Mogłabym je jeść tonami.
Moje ulubione pierogi to pierogi ruskie, ale takie jak robiła moja babcia, czyli z dodatkiem mięty w farszu. Mają niepowtarzalny smak, a niestety nie spotkałam się z tym, żeby ktokolwiek inny tak robił.
Ja uwielbiam pierogi z kapustą i grzybami… to są te które u mnie są tylko i wyłącznie raz w roku na wigilii.
Za to moje dziecko szaleje za każdymi pierogami, a zwłaszcza z soczewicą 😂
Jedną z oznak gościnności jest powiedzenie ” Tam pierogami drzwi otwierają” więc pierogi są wszędzie 😉
Moja babcia zawsze dodawała jeden nietypowy składnik do pierogów ruskich; miętę. I to właśnie te pierogi są moimi ulubionymi, przypominają mi dzieciństwo i najzwyczajniej w świecie są pyszne. Mięta dodaje im niepowtarzalnego smaku, a niestety nigdy nie spotkałam się z tym, żeby ktoś robił tak samo.
Oczywiście pierogi z mięsem. Dlatego, że można zjeść tylko kilka i jest się najedzonym
🙂 Jak zostały wejściówki chętnie przygarnę 🙂
Dodaj opinię