Tłusty czwartek za pasem. Zobacz, jak rozpoznać świeże pączki

Nasza Pączkarnia przy ulicy Lubartowskiej 37 w Lublinie | fot. Damian Gerhand // Spotted Lublin
PARTNER SERWISU

Pączek pączkowi nierówny. Zobacz, po czym poznać, że masz do czynienia ze świeżymi pączkami i spróbuj najlepszych pączków w Lublinie.

Pączek to synonim Tłustego Czwartku, ale też doskonały deser, pyszne II śniadanie czy świetny podwieczorek.

Po czym poznać, że pączek jest świeży?

– jasny pierścień – dobrze usmażony pączek cechuje się obecnością jasnego przecinającego go w połowie pierścienia. Jeżeli pierścień ten jest tak ciemny, że cały pączek ma niemal jednakową barwę, to nie powinno się go kupować. Brak obręczy sugeruje, że pączek nie był smażony w odpowiedniej temperaturze i wchłonął bardzo dużo tłuszczu.

puszystość, ale bez dużych dziur powietrza – idealne pączki powinny być puszyste. Po naciśnięciu muszą wracać do swojego pierwotnego kształtu. Jeżeli pączek odkształca się, to z pewnością nie jest świeży. Ważne jest także wnętrze – mimo puszystości pączek nie powinien mieć dużych dziur z powietrzem.

gładki lukier lub polewa czekoladowa – nie kupuj nigdy pączków, na których polewa jest popękana. Świeże i odpowiednio przygotowane pączki pokryte są gładką i niespękaną taflą polewy.

kształt – nie kupuj pączków spłaszczonych lub zniekształconych w inny sposób. Taki wygląd oznacza, że wiele przeszły i najprawdopodobniej nie są najświeższe.

zapach – aromat pączków powinien być przyjemny, cukierniczy. Jeżeli zapach jest mocno tłuszczowy, to nie jest to najlepszy sygnał.

Najlepsze pączki w Lublinie? Tylko w Naszej Pączkarni

Chcesz spróbować pączków, które aż rozpływają się w ustach? Smaków, które nie sposób zapomnieć i słodkości, które staną się najlepszym deserem? Teraz masz taką okazję, bo w Lublinie otwarto Naszą Pączkarnię – miejsce idealne dla każdego łasucha.

W Naszej Pączkarni spróbujesz pączków z nadzieniem wiśniowym, malinowym albo z nutellą czy różą. Łącznie do wyboru jest aż 10 doskonałych smaków, a właściciele lokalu zapowiadają, że pojawią się kolejne. Wszystkie pączki smażone są na miejscu i w dodatku co godzinę, co gwarantuje, że zawsze są świeże i zachwycają smakiem.

Mało tego – każdy przechodzień może na własne oczy zobaczyć, w jaki sposób powstaje zarówno ciasto, jak i same pączki, dlatego że okno prowadzące na produkcję jest odsłonięte i widać przez nie każdy krok cukierników.

Pączki z Naszej Pączkarni są znacznie większe od pączków dostępnych w większości cukierni i występują w różnych kształtach. Do wyboru masz pączki okrągłe i trójkątne. Lokal otwarty jest w godzinach od 8:00 do 16:30 a w soboty od 9:00 do 14:00. W tłusty czwartek będzie czynne od 6 rano aż do ostatniego tchu.

Planujesz pączkową ucztę w Tłusty Czwartek? Już teraz możesz złożyć większe zamówienie na pączki na stronie Nasza Pączkarnia Lublin lub osobiście w Naszej Pączkarni w Lublinie przy ulicy Lubartowskiej 37.

Nasza Pączkarnia to sieć kilkunastu pączkarni na terenie całego kraju, które prowadzone są na zasadach franczyzy. Ciekawostką w tym przypadku jest fakt, że właścicielem jednej z pączkarni jest popularny piosenkarz – Norbi.

Materiał powstał przy współpracy z Nasza Pączkarnia

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.