Restauracja Chisza wprowadza ofertę zamówień z dowozem do domu lub do firmy

Szaszłyk polski podany z ziemniakami i ogórkiem kiszonym | materiały prasowe

Restauracja Chisza jest jednym z najchętniej odwiedzanych lokali gastronomicznych w Lublinie. Teraz możesz tam zamówić jedzenie również z dowozem do domu lub do innego, dowolnie wybranego miejsca.

Dowóz jedzenia z restauracji Chisza

Restauracja Chisza mieści się przy ulicy Świętoduskiej 6 w Lublinie. Jakiś czas temu pisaliśmy o tym, że restauracja została rozbudowana – otwarto część podziemną z bardzo klimatyczną i cichą salą. Teraz lokal wprowadza dla swoich klientów kolejne udogodnienie – możliwość zamówienia jedzenia z dowozem do domu. Zamówienia z dowozem startują 11 marca – w poniedziałek.

>Przeczytaj także: Rozbudowana restauracja Chisza otwiera swoje podwoje

Jeśli nie masz czasu lub ochoty gotować, możesz szybko zamówić jedzenie z dowozem do dowolnego miejsca w Lublinie i okolicy. Chisza dowozi też jedzenie do firm. Tylko wyobraź sobie, że zamiast lunchboxa z kanapkami masz na lunch w pracy pachnące szaszłyki, soczysty stek wołowy lub cheburek – ogromny pieróg z wieprzowo-wołowym nadzieniem. Po prostu nie da się opanować ochoty na to, by spróbować tych dań. Po takim jedzeniu znacznie lepiej się pracuje – masz więcej energii i możesz się łatwiej skupić na powierzonych zadaniach.

Zamówienia telefoniczne złożone w restauracji Chisza będą dowożone pod same drzwi codziennie w godzinach od 10 do 22. Warunkiem skorzystania z dowozu jest złożenie zamówienia za minimum 80 zł, ale za to dowóz na terenie Lublina jest całkowicie darmowy.

Z czego słynie Chisza?

Chisza jest restauracją serwującą potrawy kuchni kaukaskiej. Te dania doskonale przyjęły się na lubelskim rynku, a oferta lokalu Chisza stale się powiększa. Obecnie dużą popularnością cieszą się szaszłyki, a jest ich aż kilka. W menu znajdziesz:

• szaszłyki ormiańskie z karkówki;

• szaszłyki ormiańskie z jagnięciny;

• szaszłyki ormiańskie z kurczaka;

• szaszłyki ormiańskie z ryby (dorsza, tuńczyka i miecznika);

• szaszłyki polskie z mięsa, słoninki i cebuli.

>Sprawdź: Chisza i jej smaki Kaukazu. Restauracja z kuchnią kaukaską w Lublinie

Wszystkie szaszłyki powstają ze starannie dobranego i przygotowanego mięsa z wonnymi przyprawami. Mięso jest nadziewane na metalowy rożen i pieczone na rozżarzonych węglach aż do wydobycia swojego smaku.

Prawdziwym hitem restauracji Chisza są jednak chinkali. Chinkali to duże kołduny z ciasta pierogowego uformowane w sakiewki. Podczas gotowania sakiewek, ich nadzienie wydziela do środka aromatyczną i esencjonalną zupę, którą trzeba wypić, rozgryzając chinkali, a później umiejętnie zjeść resztę.

Tradycją jest więc nie tylko samo przygotowanie tego dania, ale też sposób jego jedzenia. W kuchni gruzińskiej technika jedzenia chinkali jest niemalże rytuałem, bo danie jemy w taki sposób, by „nie stracić” zupy znajdującej się w środku kołdunów, ale jednocześnie by nie się nimi nie poparzyć.

W menu restauracji Chisza znajduje się kilka rodzajów chinkali. Do wyboru są chinkali:

• jagnięce;

• wieprzowo-wołowe;

• wieprzowo-wołowe z dodatkiem kolendry.

Chinkali w restauracji Chisza | materiały prasowe

Wszystkie potrawy zostały przygotowane z użyciem starannie wyselekcjonowanych składników i według tradycyjnych receptur. W szaszłykarni i chinkalni Chisza masz pewność delektowania się prawdziwym smakiem kuchni kaukaskiej.

Jeśli chcesz być na bieżąco z ofertą lokalu, obserwuj profil Chisza na stronie Facebook www.facebook.com/chiszalublin/.



WASZE KOMENTARZE

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.