Perła Jasne Rześkie – nowe piwo z Browaru Perła

Zdjęcie ilustracyjne | fot. pixabay
PARTNER SERWISU

Perła – Browary Lubelskie S.A., powiększa portfolio o nowe piwo. Perła Jasne Rześkie to propozycja lekkiego piwa z lubelskiego browaru.

– Piwo Perła Jasne Rześkie to nasza odpowiedź na rosnące zainteresowanie konsumentów piwami o niższej zawartości alkoholu. Ten trend dostrzegamy szczególnie wśród najmłodszych konsumentów, w wieku 18-24 lat – mówi Andrzej Rutkowski, Dyrektor Generalny Perła – Browary Lubelskie S.A.

Perła Jasne Rześkie to lekkie, orzeźwiające, jasne piwo o zawartości alkoholu 3,4 % obj. W smaku dominuje wyraźna goryczka, którą zawdzięcza potrójnemu chmieleniu na zimno. Charakteryzuje je głęboka, złota barwa i pokrywa gęsta biała piana.

– Nowy produkt stanowi doskonałe uzupełnienie portfolio marki Perła. Dzięki niewielkiej zawartości alkoholu jest to piwo świetnie nadające się do spożycia w ciągu dnia, np. w czasie spotkań, posiłków czy innych nieformalnych sytuacji – dodaje Andrzej Rutkowski.

Nowe piwo z Lublina dostępne jest w dystrybucji ogólnopolskiej w zielonych butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml. Jako piwo lane będzie także sprzedawane na wszystkich imprezach masowych – koncertach i wydarzeniach sportowych sponsorowanych przez Perłę.

fot. Perła – Browary Lubelskie S.A.

11 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
  1. Szkoda. Wielka szkoda,że wprowadzenie na rynek przyzwoitego portera w but. 0,3l. było ostatnim krokiem na przód ….

  2. Gratuluję tekstu: goryczka dzieki potrojnemu chmieleniu na zimno. Chmielenie na zimno nie daje goryczki tylko aromaty. To podczas gotowania chmielu alfa kwasy sie izomeryzuja i dodaja brzeczce goryczki.

  3. Rewolucja piwna w rozkwicie…APA, IPA, AIPA i mnóstwo innych a tu rozcieńczony Lager…no sukces murowany

  4. Sugeruje dokladniejsza kwerende netu, chmilenie na zimno nie daje goryczki a aromat

  5. Bardzo fajny pomysł, takie lekkie orzeźwiające piwko, z małą zawartością alkoholu, idealne na słoneczny dzień. Lepsze to niż gdy koncerny na siłę próbują się pchać w krafty i wychodzą takie szczochy jak Kasztelan pszeniczny, czy Żywiec IPA (akurat niektóre żywce są okej, ale ta IPA obok prawdziwej IPY to nawet nie stała). Ciekawsze gatunki piwa zostawmy browarom regionalnym i kraftowym. Przedmówcom chyba szkoda pieniędzy na porządne piwo o ciekawszym stylu I oczekują że koncerny będą wypuszczać tanie alternatywy.

  6. Potrójnie chmielone? Raczej potrójnie konserwowane chemicznie żeby nie nastąpiła fotoliza.
    Każde piwo w zielonej lub przezroczystej butelce musi zaieać substancje zapobiegające temu procesowi. Nadal chcecie pić to coś ze sztucznymi dodatkami?

  7. Zamiast zrobić jakieś pszeniczne piwo to ci robią jakieś wymysły. Pewnie to te zlewki z imprez masowych, gdzie zawartość alkoholu nie może przekraczać 3,4 % obj. 🙂

  8. W dobie piwnej rewolucji browar Perła wprowadza rozcieńczonego lagera. Konsumenci już zaczynają forsować drzwi marketów. Brawo! Już widzę jak lekka wersja lagera z Lublina podbija rynek piwny.