Karczma Zapiecek w Dębówce przeszła Kuchenne Rewolucje. Co się zmieniło?

pyszny zajazd karczma zapiecek
Karczma Zapiecek po rewolucji Magdy Gessler [Pyszny Zajazd]

Karczma Zapiecek w Dębówce po Kuchennych Rewolucjach. Zmiana wystroju i kilka poprawek w menu wystarczy, by odmienić wizerunek restauracji i przyciągnąć nowych gości.

W ubiegłym tygodniu program Kuchenne Rewolucje był kręcony w naszym regionie. Przez cztery dni słynna restauratorka Magda Gessler gościła w Karczmie Zapiecek w Dębówce koło Lublina. W niedzielę lokal ten ponownie otworzył swoje podwoje dla klientów – tym razem pod nazwą Pyszny Zajazd.

– Pod nazwą Karczma Zapiecek działaliśmy od 2011 roku. Po oddaniu do użytku obwodnicy Lublina straciliśmy wielu klientów, dlatego zwróciłam się o pomoc do Magdy Gessler i programu Kuchenne Rewolucje – mówi Anna Szostak, właścicielka restauracji.

Co się zmieniło oprócz nazwy lokalu? – Mamy dużo nowych dań inspirowanych kuchnią staropolską. Zmienił się też wystrój, przez co jest przytulniej i cieplej – tłumaczy właścicielka.

Oprócz nowych propozycji przygotowanych przez Magdę Gessler, w menu znajdziemy też kilka poprzednich dań, po które klienci chętnie sięgali. Są to m.in. Diabelski Kociołek, Flaczki czy Sakwa z Kurczaka. – Menu nie zostało przewrócone do góry nogami, ale pojawiło się kilka nowości – dodaje właścicielka.

Pyszny Zajazd po Kuchennych Rewolucjach [menu Magdy Gessler]

Zupy: barszcz ukraiński z dobieranymi ziemniakami, rosół z domowym makaronem.

Przekąski zimne: tatar wołowy z polędwicy wołowej, sałatka grecka, pstrąg wędzony z sosem tatarskim, cały karp wędzony z sosem wasabi.

Dania główne: polędwica wołowa z sosem borowikowym i puree, faworki z karpia z sosem z podgrzybków, kopytka z dyni, knedle ze śliwkami z lodami i bakaliami, filet z kurczaka z sosem kurkowym z frytkami i bukietem surówek, pstrąg z pieca z ziemniakami opiekanymi i zestawem surówek, schab po lubelsku z frytkami i bukietem sałat, golonka po bawarsku, pierogi z mięsem.

Jeszcze nie wiadomo kiedy dokładnie zostanie wyemitowany odcinek „Kuchennych Rewolucji” z Pysznym Zajazdem w roli głównej.

Jak oceniają klienci Pyszny Zajazd po rewolucji Magdy Gessler? [opinie/pisownia oryginalna]

– „Stek który otrzymałem miał być średnio wypieczony,a nie był nawet krwisty, on był surowy.”

– „Pyszne jedzenie po Rewolucji Pani Magdy Gessler polecam i zachęcam do odwiedzin tego miejsca.”

– „Tatar nie posiekany jak należy. Zbyt duże kawałki mięsa. Rosół mętny i przesolony. Ziemniaki purre w daniach odgrzewane. Wątpliwe że są to przepisy M. Gessler.”

– „Trzeba długo czekać na jedzenie. Czuć że ziemniaki są stare i ogrzewane. Nie polecam.”

– „Polecam ! Rybka jest super za sama rybke zaplacilismy 22 zł plus frytki i surówka.”

*opinie pochodzą z profilu Karczmy Zapiecek na facebooku

Byliście w Pysznym Zajeździe po rewolucji Magdy Gessler? Czekamy na Wasze opinie w komentarzach pod artykułem!

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
  1. Nie swajdajcie się z tą Magdą Gessler. Bez niej wielu sobie dobrze radzi i nie wszyscy po jej rewolucjach wychodzą tak jakby oczekiwali. Przy tym jej bezczelność.

  2. Mieszkam w pobliżu i często bywałam i bywam w Zapiecku- Pysznym? Przyłączam się do dobrych opinii, a po rewolucjach pstrąg z pieca – pyszności. Pozdrawiamy Panią menager i P.Adę kelnerkę.