REKLAMA
Zdrowie

Dieta kobiety w ciąży. Jedząc zdrowo dbasz o zdrowie swoje i swojego dziecka

Skomentuj (3)
  1. Darek Bolibok napisał(a):

    Uwaga dezinformacja i bzdury, które mogą zaszkodzić matce i dziecku. Pierwsza informacja powinna być taka, że jak największa część pożywienia powinna być organiczna. Ważne jest to zwłaszcza teraz, kiedy pojawią się na rynku warzywa szklarniowe, które nie są w stanie ze względu na warunki uprawy w procesie wtórnej fotosyntezy pozbyć się chemikaliów, którymi były pryskane i zawierają ich wyjątkowo duże ilości. Część z tych chemikaliów przedostanie się przez układ pokarmowy do krwiobiegu matki, a później dziecka.
    Nie wolno pod żadnym pozorem jeść w czasie ciąży takich ryb jak tuńczyk, lub łosoś z uwagi na ogromne ilości rtęci jakie zawierają.
    Nie powinno się jeść więcej jak trzech posiłków dziennie z uwagi na duże ilości energii, jakich potrzebuje do pracy układ odpornościowy, oraz konieczność przerw w wyrzutach insuliny do krwiobiegu.
    W artykule jest jeszcze kilka innych „kwiatków”, których laik nie zauważy, dlatego ostrzegam.
    Autorka, czy autor ( bo może cytat z ostatniego akapitu został wstawiony tylko po to, by wprowadzić czytelnika w błąd, i zasugerować, że autorem jest specjalista) jest szkodnikiem powielającym bzdurne treści, które w ewidentny sposób mogą poważnie zaszkodzić zdrowiu. Ujęcie w tekście dotyczącym diety ciężarnych takich rzeczy jak tuńczyk i łosoś świadczy wręcz o skrajnej głupocie lub amoralności autorki/autora.

  2. Darek Bolibok napisał(a):

    Miało być „…jakich potrzebuje do pracy układ TRAWIENNY…” a nie odpornościowy.

  3. Felicja napisał(a):

    dziecko potrzebuje wiele witamin zeby dobrze sie rozwijaac, a matka zeby miec sile i radosc z ciazy. ja np. stosowalam u siebie pregne plus i bylam mega zadowolona bo czulam sie super a i wyniki mialam super!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *