Perła Jasne Rześkie – nowe piwo z Browaru Perła

piwo
Zdjęcie ilustracyjne | fot. pixabay

Perła – Browary Lubelskie S.A., powiększa portfolio o nowe piwo. Perła Jasne Rześkie to propozycja lekkiego piwa z lubelskiego browaru.

– Piwo Perła Jasne Rześkie to nasza odpowiedź na rosnące zainteresowanie konsumentów piwami o niższej zawartości alkoholu. Ten trend dostrzegamy szczególnie wśród najmłodszych konsumentów, w wieku 18-24 lat – mówi Andrzej Rutkowski, Dyrektor Generalny Perła – Browary Lubelskie S.A.

Perła Jasne Rześkie to lekkie, orzeźwiające, jasne piwo o zawartości alkoholu 3,4 % obj. W smaku dominuje wyraźna goryczka, którą zawdzięcza potrójnemu chmieleniu na zimno. Charakteryzuje je głęboka, złota barwa i pokrywa gęsta biała piana.

– Nowy produkt stanowi doskonałe uzupełnienie portfolio marki Perła. Dzięki niewielkiej zawartości alkoholu jest to piwo świetnie nadające się do spożycia w ciągu dnia, np. w czasie spotkań, posiłków czy innych nieformalnych sytuacji – dodaje Andrzej Rutkowski.

Nowe piwo z Lublina dostępne jest w dystrybucji ogólnopolskiej w zielonych butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml. Jako piwo lane będzie także sprzedawane na wszystkich imprezach masowych – koncertach i wydarzeniach sportowych sponsorowanych przez Perłę.

rzeskie 2
fot. Perła – Browary Lubelskie S.A.

11 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin zamieszczania komentarzy w serwisie. Grupa Spotted Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
  1. W dobie piwnej rewolucji browar Perła wprowadza rozcieńczonego lagera. Konsumenci już zaczynają forsować drzwi marketów. Brawo! Już widzę jak lekka wersja lagera z Lublina podbija rynek piwny.

  2. Zamiast zrobić jakieś pszeniczne piwo to ci robią jakieś wymysły. Pewnie to te zlewki z imprez masowych, gdzie zawartość alkoholu nie może przekraczać 3,4 % obj. 🙂

  3. Potrójnie chmielone? Raczej potrójnie konserwowane chemicznie żeby nie nastąpiła fotoliza.
    Każde piwo w zielonej lub przezroczystej butelce musi zaieać substancje zapobiegające temu procesowi. Nadal chcecie pić to coś ze sztucznymi dodatkami?

  4. Bardzo fajny pomysł, takie lekkie orzeźwiające piwko, z małą zawartością alkoholu, idealne na słoneczny dzień. Lepsze to niż gdy koncerny na siłę próbują się pchać w krafty i wychodzą takie szczochy jak Kasztelan pszeniczny, czy Żywiec IPA (akurat niektóre żywce są okej, ale ta IPA obok prawdziwej IPY to nawet nie stała). Ciekawsze gatunki piwa zostawmy browarom regionalnym i kraftowym. Przedmówcom chyba szkoda pieniędzy na porządne piwo o ciekawszym stylu I oczekują że koncerny będą wypuszczać tanie alternatywy.

  5. Sugeruje dokladniejsza kwerende netu, chmilenie na zimno nie daje goryczki a aromat

  6. Rewolucja piwna w rozkwicie…APA, IPA, AIPA i mnóstwo innych a tu rozcieńczony Lager…no sukces murowany

  7. Gratuluję tekstu: goryczka dzieki potrojnemu chmieleniu na zimno. Chmielenie na zimno nie daje goryczki tylko aromaty. To podczas gotowania chmielu alfa kwasy sie izomeryzuja i dodaja brzeczce goryczki.

  8. Szkoda. Wielka szkoda,że wprowadzenie na rynek przyzwoitego portera w but. 0,3l. było ostatnim krokiem na przód ….