Ponad dwadzieścia restauracji z Lublina weźmie udział w piątej odsłonie festiwalu Restaurant Week, który odbędzie w dniach 18-30 kwietnia. Trzydaniowe menu będzie można zjeść za 49 zł.
W tej edycji festiwal Restaurant Week odbędzie się pod hasłem „Chodźmy do Restauracji!”. Restauracje zgłoszone do projektu przez dwa tygodnie oferują specjalne, degustacyjne menu w cenie 49 zł od osoby. Cena menu jest obniżona średnio o 50 proc. od ceny regularnej za proponowany zestaw. Oferta jest skierowana zarówno do osób preferujących kuchnię mięsną, jak i wegetariańską.
W każdym lokalu będzie można spróbować trzydaniowego, popisowego menu szefa kuchni składającego się z przystawki lub zupy, dania głównego i deseru. W festiwalowych jadłospisach znajdziemy takie pozycje, jak m.in. wolno gotowana kacza pierś podawana z sorbetem z melona i czerwonego pieprzu, kluseczki marchewkowe z suszonymi pomidorami, łosoś glazurowany w pomarańczy czy sernik nowojorski z lemon curd.
W tym roku w ramach każdej rezerwacji na wszystkich gości będzie czekać bonus od sponsorów wydarzenia w postaci drinku Martini Tonic. Podawany z tonikiem Kinley.
Listę restauracji wraz ze szczegółowym menu można znaleźć na stronie restaurantweek.pl. Po wybraniu miejsca i daty należy opłacić rezerwację. Następnie na podany adres mailowy wysyłany jest kupon rezerwacyjny. Festiwal potrwa od 18 do 30 kwietnia, ale nie warto zwlekać z rezerwacją do ostatniej chwili, bo ilość rezerwacji jest ograniczona.
Restaurant Week 2018 Lublin – lista restauracji
1. 16 Stołów
2. Atrium
3. Chapter One by Piotr Kwiatosz
4. Czarcia Łapa
5. Dymiona Gęś
6. Ego – Hotel Alter
7. G20 Resto Bar
8. Grodzka 15
9. Hotel Piano
10. Od Kuchni
11. In Between
12. Perłowa
13. Sarzyński
14. The Olive – Hotel Ilan
15. Locomotiva
16. Hotel Hampton by Hilton
17. Bombardino
18. Szczupak LubLIN
19. Williams Cukiernia & Restauracja
20. Zielony Talerzyk
21. Hotel Victoria
22. Panie Przodem
Świetne wydarzenie, trudno zdecydować się na jedną restaurację 🙂